Lehdistötiedote lokakuuta 26, 2015 10.30.00 ap. CET

Metson nykyaikaiset venttiiliratkaisut varmistavat prosesseja Baraunin jalostamolaajennuksessa Intiassa

Metson nykyaikaiset venttiiliratkaisut varmistavat prosesseja Baraunin jalostamolaajennuksessa Intiassa 

Metso Oyj:n lehdistötiedote 26.10.2015 klo 10:30 paikallista aikaa

Metso toimittaa Neles®-erikoisventtiilejä Indian Oil Corporation Ltd. -yhtiölle Baraunin öljynjalostamolaajennukseen Intiassa. Ne otetaan käyttöön niin sanotussa delayed coking -prosessissa, joka asettaa erityisen korkeita vaatimuksia venttiilien luotettavuudelle ja tiiviydelle.

Toimitus sisältää kaikki kriittisessä erikoisventtiilijärjestelmässä tarvittavat venttiilit, kuten paineluokan 900 Neles-erikoisventtiiilit, 2-20 tuumaisia palloventtiileitä sekä teknisesti edistyksellisen nelitieventtiilin. Metso toimittaa myös ohjelmoitavan logiikkasäätimen, joka säätää laitteita ja ohjauspaneeleita jatkuvatoimisesti. Ohjelmoitavan logiikan ja ohjauspaneelit toimittaa intialainen alkuperäisvalmistaja.

"Jatkuvatoimisuus on tärkeää tämän öljynjalostuksen alaprosessin kannattavuudelle. On hienoa, että asiakas luottaa tietotaitoomme. Metson venttiiliratkaisujen avulla jalostamo pystyy alentamaan elinkaarikustannuksia ja pidentämään huoltovälejä. Moderni palvelukeskuksemme ja kokeneet venttiilihuollon asiantuntijamme vastaavat venttiilien kunnossapitopalveluista", sanoo Metson virtauksensäätötuotteiden myynnistä Intiassa vastaava johtaja Vinay Pradhan.

Tilaus sisältyy Metson vuoden 2015 toisen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metsolla on vahva asema kyseisen alaprosessin teknologiatoimittajana etenkin Pohjois-Amerikassa. Metso on viime aikoina toimittanut venttiilejä samaan prosessiin myös Abu Dhabi Oil Refinery Company -yhtiön (TAKREER) jalostamolle Abu Dhabiin ja Sino-Venezuela Guangdong Petrochemical Company -yhtiön laitokselle Kiinaan.

Markkinoiden laajin säätöventtiilivalikoima

Metsolla on markkinoiden laajin säätöventtiilivalikoima, joka sisältää istukkaventtiilejä, TOP Entry - istukkaventtiilejä, kolmoisepäkeskeisiä läppäventtiilejä, kiertoistukkaventtiilejä ja segmenttiventtiilejä. Metsolta löytyy sopiva tuote jokaiseen sovellukseen niin tavanomaisiin käyttökohteisiin kuin alhaisiin ja korkeisiin lämpötiloihin ja paineisiin.

Luotettavat venttiiliratkaisut ovat erittäin kriittisiä komponentteja jalostamoprosesseissa. Niiden täytyy kestää hyvin vaativissa olosuhteissa korkeita paineita ja lämpötiloja, myrkyllisiä ja syövyttäviä nesteitä, tärinää ja paineiskuja. Niiden on myös täytettävä kaikki turvallisuusvaatimukset.

Metso on jo pitkään lisännyt öljy- ja kaasuteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles® ja Jamesbury®. Metso on yli 90 vuoden aikana toimittanut ympäri maailmaa miljoonia venttiilejä, säätöventtiilejä ja sulkuventtiilejä. Yhtiö on myös yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista.

Metson kattavat, lisäarvoa tuottavat palvelut tehostavat asiakkaiden prosesseja. Yhtiö tarjoaa virtauksensäätöpalveluita eri puolilla maailmaa yli 400 venttiilihuollon asiantuntijan voimin yli 40 venttiilipalvelukeskuksessa.

Yhtiön venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa

Tietoja Indian Oil Corporation -yhtiöstä ja Baraunin jalostamosta

Indian Oil Corporation (IndianOil) on Intian suurin kaupallinen yritys, ja sen markkinaosuus maan öljytuotteista on lähes puolet. Yhtiöllä on 31 prosentin osuus maan jalostamokapasiteetista yhdessä tytäryhtiönsä Chennai Petroleum Corporation Ltd:n kanssa ja 71 prosentin osuus maan öljyputkistoista. IndianOil omistaa kymmenen Intian 22 jalostamosta. Yhtiö laajentaa Baraunin jalostamoa kahdessa vaiheessa ja nostaa sen raakaöljyn käsittelykapasiteetin nykyisestä kuudesta miljoonasta tonnista yhdeksään miljoonaan tonniin.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Vinay Pradhan, myyntijohtaja, Flow Control, Intia, Metso, puh. +91 22 39139 119, sähköposti: vinay.pradhan(at)metso.com

Anne Rantanen, johtaja, Viestintä, Metso Oyj, puh. 020 484 2253, sähköposti: anne.rantanen@metso.com

Metso in Twitter