Lehdistötiedote marraskuuta 12, 2015 01.00.00 ip. CET

Metso jatkaa liiketoimintansa muokkaamista ja sopeuttaa toimintojaan Suomessa

Metso jatkaa liiketoimintansa muokkaamista ja sopeuttaa toimintojaan Suomessa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 12.11.2015 klo 13:00 paikallista aikaa

Metso jatkaa muutostaan fokusoituneemmaksi yhtiöksi, jolla on joustavampi toimintamalli kasvun ja kannattavuuden lisäämiseksi. Osana edellä kuvattua muutosta ja sopeutuakseen vallitsevaan markkinaympäristöön sekä saavuttaakseen kustannussäästöjä, Metso aloittaa Suomen Minerals-liiketoimintaansa koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

"Markkinoiden laskusuhdanne on vähentänyt tilauskantaamme. Markkinajohtajuutemme säilyttämiseksi ja taloudellisten tavoitteidemme saavuttamiseksi meidän on lisättävä toimintojemme tehokkuutta ja tuottavuutta. Tänään ilmoittamamme toimenpiteet ovat valitettavia, mutta tarpeellisia", sanoo Markku Simula, Metson Kivenmurskaus-liiketoimintalinjasta vastaava johtaja.

Nyt julkistettujen yhteistoimintaneuvottelujen arvioidaan vähentävän pysyvästi noin 75 työpaikkaa Suomessa, joista suurin osa on Tampereella. Lisäksi yhtiö harkitsee aiemmin tänä vuonna ilmoitettujen lomautusten jatkamista.

Tällä hetkellä Metsolla on yhteensä 1 755 työntekijää Suomessa, joista 725 on Minerals-liiketoiminnan palveluksessa.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa. Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Pirjo Virtanen, paikallisjohtaja, Metso Minerals Oy, puh. 020 484 4237, sähköposti: pirjo.virtanen@metso.com

Anne Rantanen, johtaja, Viestintä, Metso Oyj, puh. 020 484 2253, sähköposti: anne.rantanen@metso.com 

Metso Twitterissä