Lehdistötiedote marraskuuta 11, 2015 10.00.00 ap. CET

Metso on valittu Metsä Fibren Suomeen rakennettavan uuden sukupolven biotuotetehtaan venttiiliratkaisujen päätoimittajaksi

Metso on valittu Metsä Fibren Suomeen rakennettavan uuden sukupolven biotuotetehtaan venttiiliratkaisujen päätoimittajaksi

Metso Oyj:n lehdistötiedote 11.11.2015 klo 10:00

Metso on tehnyt Metsä Fibren kanssa kattavan raamisopimuksen venttiiliratkaisujen toimittamisesta maailman ensimmäiseen uuden sukupolven biotuotetehtaaseen Äänekoskelle. Metson venttiiliratkaisuja hyödynnetään tehtaan kaikissa prosessivaiheissa. Toimitus sisältää yli tuhat venttiiliä oheislaitteineen ja se on Metson suurimpia venttiilitilauksia Suomeen. Metso vastaa myös tehtaan varaosien saatavuuspalvelusta.

"Olemme erittäin tyytyväisiä että Metsä Fibre luottaa venttiiliosaamiseemme. Biotuotetehtaan suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota muun muassa päästöjen minimointiin, pieneen veden ominaiskulutukseen sekä korkeaan energia- ja materiaalitehokkuuteen. Hyödyntämällä optimaalisesti valittuja, luotettavia venttiiliratkaisuja voidaan maksimoida tuotantoprosessien käytettävyys ja tehokkuus," toteaa Mika Sjöholm, sellu- ja paperiliiketoimintalinjan johtaja Metsolta.

Metso toimittaa uudelle tehtaalle Neles® -palloventtiilejä, sekä segmentti- ja läppäventtiilejä sulku- ja säätösovelluksiin sekä Neldisc®-käsikäyttö-läppäventtiileitä. Säätöventtiilit on varustettu Metson älykkäillä Neles® ND9000 -sarjan venttiiliohjaimilla, jotka pystyvät seuraamaan venttiilin suorituskykyä ja mahdollistavat ennakoivan kunnossapidon suunnittelun.  
Metson tavoitteena on myös varmistaa laitokselle asennettavien venttiilien tulevaisuuden kunnossapitotarpeiden oikea-aikaisuus hyödyntämällä digitaalista venttiilien dokumentaatiota ja tuotetiedon hallintaa.

Lisäksi Metso tarjoaa uudelle biotuotetehtaalle varastointi- ja saatavuuspalvelut mahdollisimman hyvän käyttöasteen takaamiseksi. Biotuotetehtaan palvelusopimus liitetään osaksi Metson nykyistä Metsä Fibren palvelusopimusta.

"Venttiilien tuotantolaitoksemme ja asiantuntijamme Vantaalla ovat tärkeässä roolissa uuden tehtaan tuotteiden valmistusprosessissa. Hyödynnämme maailmanlaajuista tehdasverkostoamme optimaalisesti ja tarjoamme kilpailukykyiset ratkaisut Metsä Fibrelle. Kattavat venttiilien huolto- ja ylläpitopalvelut ja huoltokeskuksemme lähellä asiakasta varmistavat uuden tehtaan tuotannon häiriöttömyyttä," jatkaa Mika Sjöholm.
  
Saadun raamisopimuksen arvoa ei julkisteta. Osa tilauksesta sisältyy Metson vuoden 2015 viimeisen neljänneksen saatuihin tilauksiin ja osa tilauksesta tullaan kirjaamaan 2016 vuosineljänneksille. Metson toimitukset käynnistyvät alkuvuodesta 2016 ja biotuotetehdas aloittaa toimintansa vuoden 2017 kolmannella neljänneksellä.

Metsolta johtavat venttiili- ja palveluratkaisut massa- ja paperiteollisuuteen

Metso on säätö- ja sulkuventtiilien maailmanlaajuinen markkinajohtaja massa- ja paperiteollisuudessa, ja noin 75 prosenttia maailman sellusta virtaa sen venttiilien läpi.

Metsolla on vahvaa venttiiliosaamista massa- ja paperiteollisuudessa, ja sen kattavat lisäarvoa tuottavat palvelut parantavat asiakkaiden prosessien tehokkuutta. Metson virtauksensäätötarjonta ja -palvelut massa- ja paperiteollisuudelle painottuvat kolmelle alueelle: asiakkaiden teknisiin tai prosesseihin liittyviin haasteisiin, liiketoiminnan tehostamiseen ja kokonaisvastuuseen sovitusta liiketoiminnan alueesta. Metsolla on yli 40 venttiili- ja kenttälaitepalvelukeskusta ympäri maailmaa.

Monet massa- ja paperiteollisuuden venttiili-innovaatiot tulevat Metsolta, kuten kansiventtiili eräkeittoon, korkeasakeusventtiili valkaisuun, nelesACE(TM)-venttiili neliöpainon säätöön ja eroosiota kestävä keraaminen palloventtiili. Lisäksi Metso on älykkäiden venttiiliohjaimien johtava toimittaja maailmanlaajuisesti.

Yhtiön venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa.

Uuden sukupolven biotuotetehdas

Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren biotuotetehdas on Suomen metsäteollisuushistorian suurin investointi, 1,2 miljardia euroa. Uusi tehdas on valmistuttuaan maailman ensimmäinen uuden sukupolven biotuotetehdas. Selluntuotanto Äänekoskella Keski-Suomessa kasvaa 1,3 milj. tonniin nykyisestä noin 0,5 milj. tonnista vuodessa. Biotuotetehdas tuottaa korkealaatuisen sellun ohella monipuolisesti myös muita biotuotteita, kuten mäntyöljyä, tärpättiä, ligniinijalosteita, biosähköä ja puupolttoainetta, tulevaisuudessa biotuotteiden portfolio laajenee. www.biotuotetehdas.fi, www.metsagroup.com, www.twitter.com/biotuotetehdas

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

 www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Mika Sjöholm, johtaja, massa- ja paperiliiketoimintalinja, Metso, puh. 020 483 5308, sähköposti: mika.sjoholm@metso.com 

Anne Rantanen, johtaja, viestintä, Metso Oyj, puh. 020 484 2253, sähköposti: anne.rantanen@metso.com

Kuvateksti: Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre rakentaa uudenlaisen biotuotetehtaan Äänekoskelle Keski-Suomeen. Uusi tehdas on Suomen metsäteollisuuden historian suurin investointi, 1,2 miljardia euroa.  Metso on valittu uuden tehtaan venttiiliratkaisujen päälaitetoimittajaksi ja toimitus sisältää yli tuhat venttiiliä oheislaitteineen. (Kuva: Metsä Fibre)

Esitteet
Nimi
Kuva: Metsä Fibren biotuotetehdas Lataa

Metso Twitterissä