Lehdistötiedote marraskuuta 3, 2015 01.03.35 ip. CET

Metso vahvistaa venttiilipalveluverkostoaan avaamalla uuden palvelukeskuksen Ruotsissa

Metso vahvistaa venttiilipalveluverkostoaan avaamalla uuden palvelukeskuksen Ruotsissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 03.11.2015 klo 13:00 paikallista aikaa

Metso avaa tänään uuden prosessiventtiileihin ja kenttälaitteisiin erikoistuneen palvelukeskuksen Göteborgissa Ruotsissa. Investointi tukee yhtiön strategiaa lisätä palveluja ympäri maailmaa.

Metson 1700-neliöisessä palvelukeskuksessa on huolto- ja koulutustiloja sekä myyntikonttori. Se sijaitsee erinomaisella paikalla Göteborgin alueella lähellä Ruotsin länsirannikolla toimivia massa- ja paperi- sekä öljy- ja kaasuteollisuusasiakkaita. Keskuksella tulee olemaan merkittävä rooli Södra Cell -yhtiön Värön sellutehtaan laajennuksessa.

Tuotteiden huollosta vastaavat Metson ammattilaiset, jotka tuntevat hyvin prosessit ja niissä käytettävät venttiilit. He käyttävät Metson alkuperäisiä varaosia ja huoltavat laitteet Metson huolto-ohjeiden ja ISO 9000 -sertifioitujen laatu-, turvallisuus- ja ympäristömenettelyjen mukaisesti. Huolletut tuotteet vastaavat laadultaan Metson uusia tuotteita, ja niissä on myös sama takuu.

"Metso kehittää koko ajan huoltoon liittyvää palvelukykyään ja lisää tarjontaansa, jotta se voi auttaa asiakkaitaan varmistamaan näiden omien prosessien pitkäkestoisen ja korkean suorituskyvyn, luotettavuuden ja turvallisuuden. Uusi palvelukeskus Göteborgin alueella vahvistaa kykyämme testata ja korjata suuria venttiilimääriä nopeasti laitosten isojen suunniteltujen seisokkien aikana", sanoo Metson Virtauksensäätö-liiketoiminnan myynnistä ja palveluista Ruotsissa vastaava johtaja Tom Adolfsson.

Metson virtauksensäätöpalveluita on saatavilla yli 40 palvelukeskuksesta ympäri maailmaa. Palveluita tarjotaan niin Metson kuin muiden valmistajien kenttälaitteisiin, kuten venttiileihin, toimilaitteisiin, älykkäisiin venttiiliohjaimiin ja pumppuihin. Lisäksi palvelukeskuksista saa varaosia, kenttätukea sekä diagnostiikka- ja koulutuspalveluita. Näiden teknisten palveluiden pohjalta Metso tarjoaa liiketoimintaratkaisuja, esimerkiksi älykkäitä huoltoseisokki- ja kunnossapitopalveluita, saatavuuspalvelua ja säätöjen suorituskykypalveluita, joilla voidaan optimoida kunnossapitoa, luotettavuutta ja tuotantotehokkuutta.

Johtavaa virtauksensäätötarjontaa ja palveluratkaisuja

Metson venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa.

Metso on jo pitkään lisännyt öljy- ja kaasualan, massa- ja paperiteollisuuden sekä voimantuotannon suorituskykyä ja luotettavuutta johtavilla tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®, Jamesbury® ja Mapag®. Metso on yli 90 vuoden aikana toimittanut ympäri maailmaa miljoonia säätö- ja sulkuventtiilejä. Metson laajaan Neles®-säätöventtiilitarjontaan kuuluu myös istukkaventtiileitä niin tavanomaisiin kuin vaativiin säätösovelluksiin, jotka toimivat luotettavasti kaikkein kriittisimmissä prosesseissa sekä äärimmäisissä paineissa ja lämpötiloissa. Lisäksi yhtiö on yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa. Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Tom Adolfsson, johtaja, myynti ja palvelut, Virtauksensäätö, Ruotsi, Metso,
puh. +46 731 4890, sähköposti: tom.adolfsson@metso.com

Anne Rantanen, johtaja, Viestintä, Metso Oyj, puh. 020 484 2253, sähköposti: anne.rantanen@metso.com

Metso Twitterissä