Lehdistötiedote marraskuuta 5, 2015 02.30.00 ip. CET

Metsolle huippupisteet Climate Disclosure Leadership -indeksissä

Metsolle huippupisteet Climate Disclosure Leadership -indeksissä

Metso Oyj:n lehdistötiedote 5.11.2015 klo 14:30 paikallista aikaa

Metso on jälleen mukana Climate Disclosure Leadership -indeksissä huippupisteillä 100/100. Korkea pistemäärä CDP:n Climate Disclosure Leadership -indeksissä kertoo yrityksen läpinäkyvästä ja laadukkaasta hiilidioksidipäästöjen ja energiankäytön raportoinnista.

Arvioinnin tulokset julkistettiin CDP Climate Change Report 2015 -raportissa. Pohjoismaisista yrityksistä Metso sijoittui teollisuusyritysten kärkeen ja sijoittui myös kahden parhaan joukkoon kaikkien Climate Disclosure Leadership -indeksissä arvioitujen pohjoismaisten yhtiöiden listalla.

"Kestävä kehitys on olennainen osa liiketoimintaamme ja olemme  erittäin ylpeitä menestyksestämme CDP:n Climate Disclosure Leadership -indeksissä. Tämä on osoitus siitä, että keskitymme oikeisiin asioihin vastuullisuuden integroimisessa osaksi liiketoimintaamme, " sanoo Kaisa Jungman, Metson kestävän kehityksen johtaja.

CDP (aiemmin Carbon Disclosure Project) on globaali voittoa tavoittelematon järjestö, joka tarjoaa ainutlaatuisen ympäristötiedon raportointijärjestelmän. Taustalla on 822 sijoittajaa, joiden yhteenlaskettu sijoitusvarallisuus on noin 86 biljoonaa euroa, tavoitteenaan motivoida yrityksiä julkaisemaan tietoa vaikutuksistaan ympäristöön ja luonnonvaroihin sekä toimimaan haitallisten vaikutusten vähentämiseksi. Vuonna 2015 yli 5 500 yritystä luovutti ilmastomuutokseen liittyvää tietoa CDP:lle. CDP:lla on maailman laajimmat tiedot erityisesti ilmastonmuutoksesta sekä veden ja metsien hyödykeriskeistä. CDP saattaa nämä tiedot strategisen liiketoiminnan, investointien ja poliittisen päätöksenteon tueksi.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Kaisa Jungman, kestävän kehityksen johtaja, Metso, puh. 050 4924058, sähköposti: kaisa.jungman@metso.com

Anne Rantanen, johtaja, Viestintä, Metso Oyj, puh. 020 484 2253, sähköposti: anne.rantanen@metso.com

Metso Twitterissä