Lehdistötiedote joulukuuta 15, 2015 11.00.00 ap. CET

Kotkamillsin kartonkikoneuudistuksessa hyödynnetään Metson vahvaa venttiiliosaamista

Kotkamillsin kartonkikoneuudistuksessa hyödynnetään Metson vahvaa venttiiliosaamista

Metso Oyj:n lehdistötiedote 15.12.2015 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa satoja venttiilejä Kotkamills Oy:n tehtaalle Kotkaan, jossa olemassa oleva aikakausilehtipaperikone muunnetaan korkealaatuista ja ympäristöystävällistä kuluttajapakkauskartonkia tuottavaksi koneeksi. Uusi tuotantolinja otetaan käyttöön vuoden 2016 toisella neljänneksellä.

"Metsolla on ainutlaatuista tietotaitoa ja osaamista sellu- ja paperiteollisuuden venttiileistä. Koneuudistuksemme vaatimukset venttiileille kohdistuvat erityisesti venttiilien luotettavuuteen ja tuotantoprosessin tehokkuuteen. Uudistettavan tuotantolinjan toteutusaikataulu on nopea, joten todennettu projektiosaaminen ja hyvät kokemukset olivat meille tärkeitä kriteereitä kun valitsimme venttiilitoimittajan", toteaa koneuudistuksen automaatiosta ja sähköistyksestä vastaava Jari Mäkelä Kotkamillsiltä

Venttiilitilaukseen sisältyy Metson Neles®-palloventtiilejä, segmenttiventtiilejä ja Neldisc®-läppäventtiilejä sulku- ja säätösovelluksiin. Säätöventtiilit on varustettu Metson ND9000 -sarjan älykkäillä venttiiliohjaimilla, jotka pystyvät seuraamaan venttiilin suorituskykyä ja mahdollistavat ennakoivan kunnossapidon suunnittelun.

"Metso toimittaa koneuudistukseen kattavat venttiiliratkaisut, jotka vastaavat parhaalla mahdollisella tavalla asiakkaan tarpeita. Olemme valinneet asiakkaalle koneuudistukseen venttiiliratkaisut, joita on jatkossa helppo huoltaa ja jotka lisäävät tehtaan kilpailukykyä", korostaa Janne Viljamaa, myyntipäällikkö, Metson virtauksensäätöratkaisut -liiketoiminnasta.

Kotkamills Oy:llä ja Metsolla on pitkäaikainen yhteistyö ja Metson luotettavia venttiiliratkaisuja hyödynnetään tuotantoprosessissa myös tehtaan nykyisillä paperikonelinjoilla.

Tilaus sisältyi Metson vuoden 2015 neljänteen vuosineljänneksen. Tilausten arvoa ei julkisteta. Metson venttiilitoimitukset alkavat vuoden 2016 alussa.

Oikea-aikaiset huoltopalvelut hyödyntävät asiakasta

Metso parantaa palvelukykyään ja tarjontaansa jatkuvasti auttaakseen asiakkaitaan varmistamaan prosessiensa erinomaisen suorituskyvyn, luotettavuuden ja turvallisuuden pitkäkestoisesti. Venttiilien ja varaosien saatavuuspalvelut parantavat tehtaan käytettävyyttä, prosessien suorituskykyä ja riskienhallintaa.

Metson tavoitteena on myös varmistaa laitokselle asennettavien venttiilien tulevaisuuden kunnossapitotarpeiden oikea-aikaisuus hyödyntämällä digitaalista venttiilien dokumentaatiota ja tuotetiedon hallintaa. Lähellä asiakasta sijaitsevissa palvelukeskuksissa Metso voi testata ja korjata venttiileitä ja siten vastata asiakkaan korjaus- ja huoltotarpeisiin suunniteltujen tehdasseisokkien aikana.

Johtavia virtauksensäätö- ja palveluratkaisuja massa- ja paperiteollisuudelle

Metso on jo pitkään lisännyt massa- ja paperiteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta. Yhtiö on säätö- ja sulkuventtiilien maailmanlaajuinen markkinajohtaja massa- ja paperiteollisuudessa, ja noin 75 prosenttia maailman sellusta virtaa sen venttiilien läpi. Metso on myös yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista.

Metsolla on vahvaa osaamista massa- ja paperiteollisuudessa, ja sen kattavat lisäarvoa tuottavat palvelut parantavat asiakkaiden prosessien tehokkuutta. Metson virtauksensäätötarjonta ja -palvelut painottuvat kolmeen alueeseen: asiakkaiden teknisiin tai prosesseihin liittyviin haasteisiin, liiketoiminnan tehostamiseen ja kokonaisvastuuseen sovitusta liiketoiminnan alueesta. Metsolla on yli 40 venttiili- ja kenttälaitepalvelukeskusta ympäri maailmaa.

Yhtiön venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa.

Kotkamills lyhyesti

Kotkamills on vastuullinen kumppani, joka valmistaa innovatiivisia, uusiutuvasta luonnonvarasta, puusta, kehitettyjä tuotteita. Tuotebrändejämme ovat korkealaatuiset erikoislaminaattipaperit Absorbex® ja Imprex®, korkeabulkkinen painopaperi Solaris® sekä ekologiset puutuotteet. Vuonna 2016 aloitamme täysin kierrätettävien kuluttajapakkauskartonkien valmistuksen Kotkassa. Tuotteemme ovat ympäristöystävällisiä, kierrätettäviä ja turvallisia käyttää. www.kotkamills.com

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Janne Viljamaa, myyntipäällikkö, Flow Control, Metso, puh. 040 569 2805, sähköposti: janne.viljamaa@metso.com

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Kuvassa Kotkamillsin tehdas.

Esitteet
Nimi
Kotkamillsin tehdas Kotkassa Lataa

Metso Twitterissä