Lehdistötiedote joulukuuta 3, 2015 02.02.39 ip. CET

Metso kehitti turvallisuutta lisäävän huoltotason leukamurskainten kulutusosien vaihtoon

Metso Oyj:n lehdistötiedote 3.12.2015 klo 14:00 paikallista aikaa

Metso on kehittänyt uuden, turvallisuutta lisäävän huoltotason leukamurskainten kulutusosien vaihtotyöhön. Uusi, ergonominen ja turvallinen huoltotaso on saatavilla kaikkiin Metson C-sarjan leukamurskaimiin.

Uudet huoltotasot koostuvat nostokahvoista, tukevasta työskentelytasosta ja siihen liitetystä säätömekanismista, jolla huoltotaso voidaan aina sovittaa tarkasti halutulle korkeudelle leuan kidassa.

Alumiinirakenteisina tasot ovat helposti yhdenkin henkilön siirrettävissä. Huoltotasot ovat saatavilla sekä yksi- että kaksiosaisille leuoille. Metso on hakenut turvatasolle myös patenttia.

"Pienellä investoinnilla iso parannus työturvallisuuteen"

"Metson uudet huoltotasot tarjoavat pienellä investoinnilla ison parannuksen työturvallisuuteen leukojen vaihdossa. Kun taso on asetettu kammioon oikein, se tukee leuat paikoilleen niin, että leuat eivät pääse putoamaan vaikka leukojen yläpuoliset kiinnitysosat olisi irrotettu. Tasojen merkittävä etu on niiden keveys ja helppo säädettävyys aina oikealle korkeudelle," kertoo Metson leukamurskaimista vastaava tuotepäällikkö Ilkka Somero.

"Kuvioitu alumiinitaso on tukeva, estää liukastumiset ja sulkee koko kidan koon tiiviisti, jolloin mahdollisuus horjahtamisiin tai jalan kiilautumiseen leukojen väliin estyy. Taso on keveytensä ansiosta helppo nostaa paikoilleen ja pois, mikä nopeuttaa vaihtotyötä," Ilkka Somero lisää.

Turvatasomallisto on saatavilla Metson Nordberg C-sarjan leukamurskaimiin C80-mallista C150:een ja pyynnöstä myös kahteen suurimpaan, C160- ja C200-malleihin.

Painoltaan tasot sijoittuvat 12-23 kilon väliin. Tarkemmat tiedot turvatasojen sopimisesta esimerkiksi eri leukaprofiileihin saat Metson kotimaan myynnin asiantuntijoilta.

Kuvatekstit: (klikkaa kuvalinkkejä tiedotteen lopussa lataaksesi originaalikuvat)

Metso-huoltotaso-1: Yhden henkilön nostettavissa oleva Metson uusi huoltotaso lisää selvästi työturvallisuutta leukojen vaihdossa.

Metso-huoltotaso-2: Tuotepäällikkö Ilkka Someron (oik.) esittelemä huoltotaso herätti runsaasti mielenkiintoa äskettäisillä Maxpo-messuilla Hyvinkäällä.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Ilkka Somero, tuotepäällikkö, Minerals, Metso,  puhelin  050 317 0769, sähköposti ilkka.somero@metso.com

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 100, sähköposti helena.marjaranta@metso.com

Esitteet
Nimi
Metso-huoltotaso-1 Lataa
Metso-huoltotaso-2 Lataa

Metso in Twitter