Lehdistötiedote joulukuuta 21, 2015 09.00.00 ap. CET

Metson ja Planin yhteishanke Intiassa edistää tyttöjen koulunkäyntiä

Metson ja Planin yhteishanke Intiassa edistää tyttöjen koulunkäyntiä

Metso Oyj:n lehdistötiedote 21.12.2015 klo 9:00 paikallista aikaa

Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi ja Metso laajentavat yhteistyötään kehitysmaiden lasten hyväksi. Kouluhankkeesta hyötyvät erityisesti tytöt.

Uusi nelivuotinen hanke Alwarin alueella Pohjois-Intiassa on jatkoa kouluhankkeelle, joka tuo laadukkaan koulutuksen myös kaikkein heikoimmassa asemassa olevien lasten ulottuville. Hankkeen ensivaiheessa mukana oli 15 koulua, ja siitä hyötyi 3 000 koululaista ja 90 opettajaa. Nyt hanke laajenee yhteensä 25 kouluun.

Hankkeessa mukana olevat koulut saavat asianmukaiset opetustilat, ja opetuksen laatu paranee opettajien lisäkoulutuksen ansiosta. Hanke pyrkii parantamaan oppimistuloksia tarjoamalla kouluille tiede- ja matematiikkaluokkia, nykyaikaista it-teknologiaa ja koulukirjastot.

Metson ja Planin yhteishanke kohentaa myös koulujen vesi- ja sanitaatiopalveluja ja lisää oppilaiden hygieniatietoutta. Puhdas juomavesi ja asianmukaiset käymälät parantavat oppilaiden terveyden ohella myös koulussa viihtymistä sekä oppilaiden, etenkin tyttöjen, turvallisuutta.

Kouluhankkeen tavoitteena on paitsi parantaa lasten oppimistuloksia myös lisätä alakoulusta yläkouluun siirtyvien oppilaiden määrää. Neljän vuoden aikana hanke tavoittaa noin 8 000 tyttöä ja poikaa 25 koulussa.

­- Intian kouluhanke on hyvä esimerkki siitä, miten yritykset lasten koulutukseen panostamalla voivat tukea paikallisen yhteisön pitkäaikaista kehitystä ja käydä vuoropuhelua yhteisön kanssa. Pitkäaikaiset kumppanuudet auttavat kaikkia osapuolia hyödyntämään yhteistyötä paremmin, ja yritykset näkevät kehitysyhteistyön konkreettiset vaikutukset pitkällä aikavälillä myös omassa toimintaympäristössään, sanoo Niina Mikolanniemi, Plan International Suomen yritysyhteistyöstä vastaava päällikkö.

-  Näemme Metsossa paikallisyhteisöjen kehityksen tukemiseen osallistumisen osana globaalin yrityksen toimintaa. Yhteistyöllä Planin kanssa voimme edistää ihmisten hyvintointia paikallisesti Intiassa ja myös osallistaa työntekijöitämme hienoon hankkeeseen. Olemme ylpeitä siitä, että voimme jatkaa pitkäaikaista yritysyhteistyötämme Plan Suomen kanssa, sanoo Metson kestävän kehityksen johtaja Kaisa Jungman.

Plan on yksi maailman suurimmista ja vanhimmista lastenoikeusjärjestöistä. Uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton Plan parantaa kehitysmaiden lasten elämää ja suojelua 70 maassa.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Niina Mikolanniemi, Senior Corporate Partnership Manager, Plan International, Suomi
puh. + 358 40 761 1677, sähköposti: niina.mikolanniemi@plan.fi 

Kaisa Jungman, kestävän kehityksen johtaja, Metso Oyj
puh. +358 50 4924058, sähköposti: kaisa.jungman@metso.com

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Metso Twitterissä