Lehdistötiedote huhtikuuta 13, 2015 01.00.00 ip. CET

Metso saanut päätökseen Tampereen valimon myynnin TEVO:lle

Metso saanut päätökseen Tampereen valimon myynnin TEVO:lle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 13.4.2015 klo 13:00 paikallista aikaa

Metso on saanut päätökseen 19.12.2014 julkistamansa Tampereen valimon myynnin suomalaiselle TEVO Oy:lle. Liiketoiminta siirtyi uudelle omistajalle 13.4.2015. Kauppahintaa ei julkisteta. Myynnin yhteydessä kaikki valimon työntekijät siirtyivät TEVO Oy:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

"Tampereen valimon osaaminen, laitteet ja tuotevalikoima keskittyvät suurelta osin vaativiin teräsvaluihin Metson valittujen asiakassektoreiden ulkopuolella, esimerkiksi laivanrakennus- ja vesivoimateollisuudessa. Valimon irtautuminen tukee Metson strategiaa ja antaa molemmille osapuolille mahdollisuuden myönteiseen tulevaisuuteen ja yhteistyöhön jatkossa", kertoo Metson Palvelut-liiketoiminta-alueen johtaja Juha Silvennoinen.

Metsolle jää kaupan jälkeen viisi omaa valimoa sekä kattava valutoimittajien verkosto, joka palvelee kaivos- ja kivenmurskausteollisuutta. Metson omat valimot sijaitsevat Intian Ahmedabadissa, Etelä-Afrikan Isithebessä, Tsekin Prerovissa, Kiinan Quzhoussa ja Brasilian Sorocabassa.

TEVO on raahelaistaustainen yli 40 vuoden yrityshistorian omaava perheyhtiö. TEVO on raskaan konepaja-alan kansainvälinen monialaosaaja, jonka liiketoiminnot ovat laajentuneet teräs- ja paperiteollisuudesta offshore- ja laivanrakennusteollisuuteen. TEVOn vahvimmat osaamisalueet ovat vaativat levytyöt, erikoishitsaukset ja metallityöstöt. Omia tuotteita ovat mm. pronssiset laivanpotkurit ja paperiteollisuuden erikoistelat. Yrityskaupan myötä yhtiö työllistää 260 ammattilaista Raahen, Turengin ja Tampereen toimipisteissä. Viennin osuus on yli 50 % ja vuotuinen liikevaihto on noin 50 milj. euroa. TEVO on vakavarainen ja luotettava yhteistyökumppani.  Se sijoittuu maassamme alansa menestyneimpien yritysten joukkoon.  www.tevo.fi

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 14 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Pirjo Virtanen, Tampereen paikallisjohtaja, Metso, puh. 020 484 4237, sähköposti: pirjo.virtanen@metso.com

Teuvo Joensuu, toimitusjohtaja, TEVO Oy, puh. 040 504 7655, sähköposti teuvo.joensuu@tevo.fi

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä