Lehdistötiedote huhtikuuta 14, 2015 02.30.00 ip. CET

Metsolle kolmen vuoden elinkaarisopimus Kevitsan kaivoksen kanssa

Metsolle kolmen vuoden elinkaarisopimus Kevitsan kaivoksen kanssa

Metso sitoutuu optimoimaan prosesseja kaivoksen käytettävyyden ja tuotantotehokkuuden lisäämiseksi

Metso Oyj:n lehdistötiedote 14.4.2015 klo 14:30 paikallista aikaa

Metso on solminut kolmen vuoden elinkaaripalvelusopimuksen Sodankylässä sijaitsevan Kevitsan kupari- ja nikkelikaivoksen kanssa. Kevitsan omistaa kanadalainen First Quantum Minerals -yhtiö. Metso sitoutuu lyhentämään jauhinmyllyjen vuorausten vaihdosta aiheutuvaa seisokkiaikaa ja maksimoimaan jauhatustehoa koko sopimuskauden ajan. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metso vastaa jatkossa Kevitsan jauhinmyllyjen vuorausten toimittamisesta, asennuksesta ja optimoinnista. Metson ja kaivoksen yhteinen tavoite on nostaa jauhinmyllyjen käytettävyyttä ja tuotantotehokkuutta sekä parantaa kaivoksen kannattavuutta alentamalla elinkaarikustannuksia.  

"Ratkaisu nostaa käyttöasteemme uudelle tasolle ja parantaa merkittävästi kilpailukykyämme haastavassa markkinatilanteessa kestävällä tavalla", sanoo suunnittelupäällikkö Timo Ikäheimonen Kevitsan kaivokselta.

Osana elinkaaripalvelusopimusta Metson tavoitteena on pidentää käyntiaikaa seisokkien välillä optimoimalla kulutusosat ja lyhentämällä seisokkien kestoa. Metso lyhentää seisokkiaikoja kehittämällä edelleen suunnittelua ja toimittamalla Kevitsaan patentoimiaan MegalinerTM-vuorauksia. Megalinerin nopea asennusprosessi lyhentää seisokkiaikaa. Megaliner-osien asennus jauhinmyllyihin lisää myös työturvallisuutta, sillä ne asennetaan myllyyn ulkopuolelta. Asennustapa mahdollistaa sen, ettei asentajien tarvitse oleskella vaara-alueella pultteja asentaessaan.

"Yhteistyösopimuksen tavoitteena on alentaa Kevitsan kaivoksen rikastamon seisokkiaikaa ja varmistaa sen korkea käyttöaste. Sitoudumme myös koko ajan kehittämään ja parantamaan rikastamon toimintoja", toteaa Olli Kellokumpu, myyntijohtaja, Suomi, Minerals, Metso.

Asennukset alkavat vuoden 2015 loppupuolella. Sopimus kirjataan vaiheittain Metson saatuihin tilauksiin sopimuskauden aikana.

First Quantum Minerals Ltd. on voimakkaasti kasvava kaivos- ja metalliyritys, jolla on seitsemän kaivosta ja viisi kehitysprojektia eri puolilla maailmaa. Yritys tuottaa kuparia, nikkeliä, kultaa, sinkkiä ja platinaryhmän metalleja. Projektit Sambiassa, Panamassa ja Perussa nostavat valmistuessaan yhtiön vuotuisen kuparintuotantokapasiteetin yli 1,3 miljoonaan tonniin.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 14 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Olli Kellokumpu, myyntijohtaja, Suomi, Minerals, Metso, puh. 050 354 1189, sähköposti: olli.kellokumpu@metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila@metso.com

Kuvassa: Metso MegalinerTM

Esitteet
Nimi
Metso Megaliner Lataa

Metso Twitterissä