Lehdistötiedote huhtikuuta 20, 2015 11.01.44 ap. CET

Metsolle merkittävä säätöventtiilitilaus petrokemian laitosprojektiin Turkmenistanista

Metsolle merkittävä säätöventtiilitilaus petrokemian laitosprojektiin Turkmenistanista

Metso Oyj:n lehdistötiedote 20.04.2015 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso on saanut ison säätöventtiilitilauksen Turkmenistanin kansallisen öljy- ja kaasuyhtiö Turkmengasin petrokemian laitosprojektiin. Toimitus sisältää 1/2" - 20" -tuumaisia Neles®- ja Jamesbury® -merkkisiä istukka- ja läppäventtiilejä niin tavanomaisiin kuin haastaviin sovelluksiin. Metso toimittaa myös älykkäitä Neles® ND9000 -venttiiliohjaimia, jotka pystyvät seuraamaan venttiilien suorituskykyä.

Tilauksen teki Hyundai Engineering Co. Ltd., joka on Etelä-Korean johtava suunnittelu-, hankinta- ja rakennuspalveluita tarjoava insinööritoimisto. Turkmengasin petrokemian laitos käynnistyy vuonna 2018 ja tuottaa pääasiassa polyeteeniä ja polypropeenia maakaasusta.

Metso on lisäarvoa tuottava kumppani projektien kaikille tärkeimmille sidosryhmille, kuten laitosten operaattoreille, insinööritoimistoille ja laitteiden alkuperäisvalmistajille.

"Olemme iloisia, että Hyundai Engineering luottaa asiantuntemukseemme. Olemme toimittaneet venttiiliratkaisuja yli sataan eteläkorealaisten insinööritoimistojen johtamaan projektiin. Metson venttiileitä käytetään laajasti petrokemian prosesseissa; nykyään noin 40 prosenttia maailman polyolefiinista virtaa venttiiliemme kautta", kertoo Metson istukkaventtiileistä vastaava johtaja Markus Hauhia.

Tilaus sisältyy Metson vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Metson venttiilit toimitetaan elokuussa 2015.

Luotettavat venttiiliratkaisut ovat kriittisiä komponentteja petrokemian prosesseissa

Metson tunnetuilla Neles-merkkisillä säätöventtiileillä, istukkaventtiileillä ja älykkäillä venttiiliohjaimilla on vahva asema petrokemian ja kemianteollisuuden, öljy- ja kaasualan sekä voimantuotannon asiakkaiden keskuudessa. Tyypillisessä petrokemian laitos- tai jalostamoprojektissa Metson tuotevalikoima kattaa jopa 90 prosenttia tarvittavista venttiileistä.

Metson korkealaatuiset säätöventtiilit, pitkä kokemus ja venttiilien valmistusosaaminen tuovat asiakkaille selkeitä etuja. Istukkaventtiilien innovatiivinen ja yksinkertainen rakenne sekä erinomaiset käyttö- ja kunnossapito-ominaisuudet optimoivat ja turvaavat prosessien suorituskyvyn alhaisilla kustannuksilla. Petrokemian laitosten tai jalostamoiden prosesseissa venttiilien on kestettävä erittäin haasteellisissa olosuhteissa kovaa painetta ja kuumuutta, myrkyllisiä ja syövyttäviä nesteitä, tärinää ja paineiskuja. Niiden pitää myös täyttää kaikki turvallisuusvaatimukset.

Venttiilitoimintoja laajalla maantieteellisellä alueella

Metso avasi uuden istukkaventtiiliteknologiakeskuksen Etelä-Koreaan vuoden 2014 lopulla. Se sijaitsee keskellä kasvavia Korean markkinoita ja korealaisia insinööritoimistoja, jotka ovat mukana monissa projekteissa eri puolilla maailmaa.

Metsolla on kahdeksan venttiiliteknologiakeskusta ympäri maailmaa. Yhtiön venttiilitehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa (kaksi tehdasta), Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa. Metso on viime vuosina määrätietoisesti laajentanut ja kehittänyt venttiilitehtaitaan.

Metson laaja virtauksensäätöpalveluiden tarjonta sisältää liiketoimintaratkaisuja ja palveluita, jotka optimoivat laitteiden käyttöä ja elinkaarikustannuksia. Metsolla on yli 40 venttiili- ja kenttälaitepalvelukeskusta ympäri maailmaa.

Turkmenistanin kansallinen öljy- ja kaasuyhtiö Turkmengas rakennuttaa kolme miljardia dollaria maksavaa petrokemian laitosta, joka käynnistyy vuonna 2018. Laitoksen peruskivi muurattiin huhtikuussa 2014. Projektin suunnittelusta, hankinnoista ja rakentamisesta vastaa konsortio, johon kuuluvat Hyundai Engineering, Hyundai Engineering & Construction, LG International ja Toyo Engineering Corporation. Konsortio vastasi myös projektin esisuunnittelusta.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 14 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Markus Hauhia, johtaja, istukkaventtiilit, Flow Control, Metso, puh. + 82 438 527 708, sähköposti: markus.hauhia(at)metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä