Lehdistötiedote huhtikuuta 15, 2015 01.00.00 ip. CET

Metson laaja venttiilitarjonta ja kokemus massa- ja paperiprosesseista toivat ison venttiilitilauksen Stora Enson tehdasprojektiin Kiinan Guangxissa

Metson laaja venttiilitarjonta ja kokemus massa- ja paperiprosesseista toivat ison venttiilitilauksen Stora Enson tehdasprojektiin Kiinan Guangxissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 15.04.2015 klo 13:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa yhteensä noin tuhat venttiiliä Stora Enson kuluttajakartonkikoneprojektiin Kiinan Guangxissa. Varmistaakseen tehokkaat palvelut uudelle tehtaalle Metso myös vahvistaa ylläpitopalvelujensa saatavuutta Guanxin alueella. Kuluttajakartonkikone on osa Stora Enson integroitua tehdasprojektia, joka käynnistyy kahdessa vaiheessa.

Tilauksen arvoa ei julkisteta. Osa tilauksesta kirjataan Metson vuoden 2015 ensimmäisen neljänneksen tilauksiin ja loput vaiheittain seuraaville kolmelle neljännekselle. Metson toimitukset ajoittuvat kuluvalle vuodelle ja kuluttajakartonkikone käynnistyy vuoden 2016 alussa.

Tilaus sisältää Metson Neles® -palloventtiilejä sekä segmentti- ja läppäventtiilejä sulku- ja säätösovelluksiin. Säätöventtiilit on varustettu Metson älykkäillä Neles® ND9000 -sarjan venttiiliohjaimilla, jotka pystyvät seuraamaan venttiilin suorituskykyä ja mahdollistavat ennakoivan kunnossapidon suunnittelun.

"Olemme iloisia, että Stora Enso jälleen kerran luottaa asiantuntemukseemme ja että venttiilitarjontamme vastasi yhtiön uuden tehtaan tarpeisiin. Vahvuuksiamme ovat tehdasprosessien ymmärtäminen ja kyky tarjota parhaita venttiiliratkaisuja. Luotettavat venttiilit ovat erittäin tärkeitä, kun maksimoidaan massa- ja paperiprosessien käytettävyyttä ja lisätään tehokkuutta. Vahva palveluosaamisemme tarjoaa ennakoivaa venttiilien kunnossapitoa asiakkaamme tarpeisiin", toteaa Hangpheng Tan, myyntijohtaja, virtauksensäätöratkaisut, Kiina.

Metso ja Stora Enso ovat tehneet yhteistyötä pitkään. Metson venttiiliratkaisut tehostavat Stora Enson prosesseja monilla sen tehtailla ympäri maailmaa. Metsolla on Kiinan massa- ja paperiteollisuudessa merkittävä venttiiliteknologian asennuskanta  ja se palvelee maan kaikkia suurimpia sellu- ja paperialan toimijoita.

Johtavia virtauksensäätö- ja palveluratkaisuja massa- ja paperiteollisuuteen

Metso on jo pitkään lisännyt massa- ja paperiteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta. Yhtiö on säätö- ja sulkuventtiilien maailmanlaajuinen markkinajohtaja massa- ja paperiteollisuudessa, ja noin 75 prosenttia maailman sellusta virtaa sen venttiilien läpi. Monet massa- ja paperiteollisuuden venttiili-innovaatiot tulevat Metsolta, kuten kansiventtiili eräkeittoon, korkeasakeusventtiili valkaisuun, nelesACE(TM)-venttiili neliöpainon säätöön ja eroosiota kestävä keraaminen palloventtiili. Lisäksi Metso on yksi älykkäiden venttiiliohjaimien johtavista toimittajista.

Metsolla on vahvaa venttiiliosaamista massa- ja paperiteollisuudessa, ja sen kattavat lisäarvoa tuottavat palvelut parantavat asiakkaiden prosessien tehokkuutta. Metson virtauksensäätötarjonta ja -palvelut massa- ja paperiteollisuudelle painottuvat kolmelle alueelle: asiakkaiden teknisiin tai prosesseihin liittyviin haasteisiin, liiketoiminnan tehostamiseen ja kokonaisvastuuseen sovitusta liiketoiminnan alueesta. Metsolla on yli 40 venttiili- ja kenttälaitepalvelukeskusta ympäri maailmaa.

Yhtiön venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa.

Stora Enso lyhyesti

Stora Enso on johtava maailmanlaajuinen uusiutuvien pakkaus-, biomateriaali-, puu- ja paperiratkaisujen tuottaja. Yhtiön tavoitteena on korvata uusiutumattomat materiaalit innovoimalla ja kehittämällä uusia tuotteita ja palveluja, jotka perustuvat puuhun ja muihin uusiutuviin materiaaleihin. Yhtiö työllistää noin 27 000 henkilöä yli 35 maassa. Sen liikevaihto vuonna 2014 oli 10,2 miljardia euroa. Stora Enson osakkeet noteerataan NASDAQ OMX Helsingissä (STEAV, STERV) ja Tukholmassa (STE A, STE R). Lisäksi Stora Enson ADR-todistuksilla (SEOAY) käydään Yhdysvalloissa kauppaa OTC-listalla International OTCQX:ssa.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 14 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Pirjo Nyberg, avainasiakaspäällikkö, massa- ja paperiteollisuusliiketoiminta, Virtauksensäätöratkaisut, Metso, puh. 020 483 5216, sähköposti: pirjo.nyberg(at)metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä