Lehdistötiedote heinäkuuta 7, 2015 10.00.00 ap. CET

Metso varmistaa turvallisen hätäsulkuvalmiuden Orpicin Soharin jalostamon laajennushankkeessa Omanissa

Metso varmistaa turvallisen hätäsulkuvalmiuden Orpicin Soharin jalostamon laajennushankkeessa Omanissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 7.7.2015 klo 10.00

Eteläkorealainen suunnittelu-, hankinta- ja rakennusyhtiö Daelim valitsi Metson älykkäät solenoidiventtiilit varmistamaan hätäsulkuventtiilien luotettavan toiminnan Orpicin Soharin jalostamon laajennushankkeessa Omanissa. Rakennuksessa on yli 600 turvallisuuden kannalta ratkaisevan tärkeää venttiiliä.

Älykkäiden Neles ValvGuard -solenoidiventtiilien avulla Daelim varmistaa, että kaikki tarvittavat sulkuventtiileihin liittyvät turvallisuustoimet voidaan toteuttaa luotettavasti Soharin jalostamon laajennushankkeessa. Hankkeen omistaja on Oman Oil Refineries and Petroleum Industries Company (Orpic).

Neles ValvGuard -venttiilit valittiin, koska ne pystyvät suorittamaan osaiskutestiä sulkuventtiileille säännöllisin väliajoin. Testien avulla varmistetaan ennakoiva kunnossapito sekä laitokselta edellytettävä toiminnallisen turvallisuuden eheystaso.  
Neles ValvGuard -venttiilien erinomainen pneumaattinen suorituskyky ja sisäänrakennetut rajakytkimet takaavat optimaaliset asennuskustannukset kaikissa laitoshankkeissa. Jalostamot voivat näin parantaa turvallisuutta erittäin kustannustehokkaasti.

Neles ValvGuard -solenoidiventtiilit ovat täysin yhteensopivia Foundation Fieldbus -viestintäprotokollan kanssa, ja ne varmistavat kolmansien osapuolten sekä Metson venttiilien turvallisen ja luotettavan toiminnan. FF-protokolla tuo Soharin jalostamolle optimaaliset elinkaarisäästöt. Protokollan keskeisiä hyötyjä ovat ennakoiva kunnossapito ja saumaton tiedon integrointi DCS-järjestelmän näyttöihin.

Orpic

Orpic (Oman Oil Refineries and Petroleum Industries Company) perustettiin yhdistämällä Oman Refineries and Petrochemicals Company LLC (ORPC), Aromatics Oman LLC (AOL) ja Oman Polypropylene (OPP).

Orpic on yksi Omanin suurimmista yhtiöistä ja yksi Lähi-idän nopeimmin kasvavista öljyteollisuuden yrityksistä. Yhtiöllä on jalostamot Soharissa ja Muscatissa sekä aromaattien ja polypropeenin tuotantolaitokset Soharissa. Ne tuottavat polttoaineita, kemikaaleja ja raaka-aineita Omaniin ja maailmalle.

Orpicin noin 2 000 työntekijästä yli 75 prosenttia on Omanista.  Henkilöstömäärän odotetaan kaksinkertaistuvan vuoteen 2018 mennessä kolmen merkittävän kasvuhankkeen myötä. Nämä hankkeet ovat Soharin jalostamon parannushanke, Liwa Plastics -teollisuuskompleksi ja Muscat-Soharin tuoteputkistoprojekti.

Lisätietoja:

Shaima Al Aufi
Viestintäjohtaja, Orpic
Puh. +968 22106380
Sähköposti:  shaima.alaufi@orpic.om
Internet:  www.orpic.om
Viite:  ORPIC/MS 019

Daelim

Vuonna 1939 perustettu Daelim on alkuperäiseltä nimeltään Burim Corporation. Yhtiö on ollut merkittävä tekijä Etelä-Korean rakennusteollisuuden kehityksessä. Vuonna 1966 se laajensi ensimmäisenä eteläkorealaisena rakennusyhtiönä toimintaansa ulkomaille. Daelim saavutti ensimmäisenä eteläkorealaisena yhtiönä 15 mrd. dollarin kumulatiivisen tilausmäärän Saudi-Arabiassa, Lähi-idän rakennusteollisuuden keskuksessa. Yhtiö toteuttaa hankkeita myös Kuwaitissa, Kiinassa, Vietnamissa, Filippiineillä ja Singaporessa. www.daelim.co.kr/eng/main.do

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 14 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Juha Yli-Petäys, johtaja, Valve Controls -liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 7770 737, juha.yli-petays(at)metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso, puh. 020 484 3212, jussi.ollila(at)metso.com

Linkki:
Neles ValvGuard - the true intelligent ESD solenoid valve (https://www.youtube.com/watch?v=6eT6VEk5kTc&feature=youtu.be)

Metso Twitterissä