Lehdistötiedote elokuuta 17, 2015 12.00.00 ip. CET

Metso jatkaa kaivosliiketoimintansa muokkaamista ja lopettaa tuotannon Yorkissa Yhdysvaltain Pennsylvaniassa

Metso jatkaa kaivosliiketoimintansa muokkaamista ja lopettaa tuotannon Yorkissa Yhdysvaltain Pennsylvaniassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 17.08.2015 klo 12:00 EEST

Metso jatkaa kaivosliiketoimintansa muokkaamista ja lopettaa tuotannon Yorkin-tehtaallaan Yhdysvaltain Pennsylvaniassa vuoden 2016 maaliskuun lopussa. Päätös koskee noin 80 työntekijää. Metson muut toiminnot Yorkissa, kuten suunnittelu, myynti ja huolto, jatkavat ennallaan.

"Kaivosteollisuus muuttaa liiketoimintamalliaan selviytyäkseen nykyisessä  markkinatilanteessa. Kyse on pysyvästä muutoksesta, joten Metson on löydettävä uusia entistä tehokkaampia toimintatapoja. Olemme tarkkaan arvioineet toimitusketjuamme sekä nykyistä ja tulevaa työkuormaamme, eikä meillä ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa tuotanto Yorkissa. Toimenpide on hyvin ikävä mutta meille tarpeellinen", sanoo Minerals-liiketoiminta-alueen johtaja João Ney Colagrossi.

Kaivosteollisuuden markkinanäkymät ovat ennallaan. Metso jatkaa kaivosliiketoimintansa virtaviivaistamista taserakenteeltaan kevyemmällä liiketoimintamallilla ja hankintakäytännöillä. Tavoitteena on vastata kysyntään ja samalla tehdä parempaa tulosta. Tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla Metso lopetti tuotantonsa Lachinessa Kanadan Quebecissä. Päätös koski 191 työntekijää.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 14 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Korlan Strayer, johtaja, globaalit hankinnat, Minerals, Metso, puh. +1 717 849 7419, sähköposti: korlan.strayer(at)metso.com (englanniksi)

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä