Lehdistötiedote elokuuta 3, 2015 11.00.00 ap. CET

Metson palvelut nostivat venttiilien suorituskykyä Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokissa

Metson palvelut nostivat venttiilien suorituskykyä Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 3.8.2015 klo 11:00 paikallista aikaa

Metson huoltopalvelut ovat nostaneet merkittävästi venttiilien suorituskykyä Nesteen Porvoon jalostamolla kesäkuussa päättyneessä suurseisokissa. Hyvin sujunut kunnossapitoprojekti oli Metson venttiilipalveluliiketoiminnan kaikkien aikojen suurin Suomessa. Suurseisokin aikana huollettiin yhteensä noin 270 Metson toimittamaa venttiiliä. Huhtikuussa alkanut ja kesäkuun puolivälissä päättynyt suurseisokki oli suurin Porvoon jalostamon historiassa.

Kuvassa: Nesteen Porvoon jalostamo.

"Venttiilihuoltoa edelsi Nesteen ja Metson tiivis suunnitteluyhteistyö. Metson asennettu venttiilimäärä laitoksella on melko suuri ja hyödyntämällä heidän osaamistaan varmistamme venttiilien turvallisen ja luotettavan toiminnan seuraavaan huoltoseisokkiin saakka", sanoo teknisen palvelun kunnossapitopäällikkö Jarkko Niittymaa Nesteeltä.

Metson toimitus jalostamoseisokkiin sisälsi venttiilien kunnossapidon suunnittelun, huollon ja varaosat, projektin prosessin reaaliaikaisen seurannan sekä venttiilien suorituskykyraportoinnin. Käyttämällä Metson varaosia jalostamo varmistaa osien soveltuvuuden kyseiseen prosessiin, venttiilien pitkän elinkaaren ja venttiilien sertifioinnin säilymisen.

"Olemme tyytyväisiä, että Neste luottaa Metson venttiilihuolto-osaamiseen. Tavoitteemme on varmistaa venttiilien käytettävyys seuraavan viiden vuoden ajaksi, joka on normaali jalostamoiden huoltoseisokkien aikajänne. Jatkamme huoltoon liittyvän tietotaidon, palvelukyvyn ja tarjonnan kehittämistä, jotta pystymme auttamaan asiakkaitamme varmistamaan omien prosessiensa pitkäkestoisen ja korkean suorituskyvyn, luotettavuuden ja turvallisuuden. On erittäin tärkeää, että asiakkaat pystyvät luottamaan toimittajiinsa tarkkaan aikataulutettujen seisokkien aikana", korostaa Metson Flow Control -liiketoiminnan palveluista vastaava johtaja Timo Hänninen.

Neste ja Metso ovat pitkään tehneet yhteistyötä, ja Metson venttiiliratkaisut tehostavat Nesteen prosesseja useilla sen jalostamoilla ympäri maailmaa. Metso osallistui myös Porvoon jalostamon edelliseen suurseisokkiin vuonna 2010.

Metsolla on Suomessa yhteensä 6 venttiilipalvelukeskusta. Ne sijaitsevat lähellä asiakkaita, mikä vahvistaa Metson kykyä testata ja korjata nopeasti suuria venttiilimääriä laitosten isojen seisokkien aikana.

Johtavaa virtauksensäätötarjontaa ja venttiilien huoltopalveluratkaisuja jalostamoille

Tyypillisessä jalostamo- tai petrokemiantehdasprojektissa Metson tuotevalikoima kattaa jopa 90 prosenttia tarvittavista venttiileistä. Luotettavat venttiiliratkaisut ovat erittäin kriittisiä komponentteja jalostamoprosesseissa. Niiden on kestettävä äärimmäisen haasteellisissa olosuhteissa kovaa painetta ja kuumuutta, myrkyllisiä ja syövyttäviä nesteitä, tärinää ja paineiskuja. Niiden pitää myös täyttää kaikki turvallisuusvaatimukset.

Jalostamot kehittävät ja tehostavat jatkuvasti prosessejaan - ja tarvitsevat siihen erittäin luotettavia venttiiliratkaisuja. Metsolla on vahvaa osaamista jalostamoiden venttiileistä, ja sen kattavat lisäarvoa tuottavat palvelut parantavat asiakkaiden prosessien tehokkuutta. Metson venttiilien huoltopalveluja ovat saatavilla ympäri maailmaa yli 40 palvelukeskuksesta, joissa työskentelee yli 400 venttiiliasiantuntijaa.

Metson venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa.

Tietoja Nesteestä

Neste on öljynjalostuksen ja uusiutuvien ratkaisujen edelläkävijä. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen huippututkimukseen perustuvia puhtaamman liikenteen ja teollisuuden tuotteita. Vastuullinen toiminta on saanut tunnustusta muun muassa Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä ja maailman vastuullisimpien yhtiöiden Global 100 -listalla. Nesteen liikevaihto vuonna 2014 oli noin 15 miljardia euroa, ja sen osake on listattu NASDAQ Helsingissä. Puhtaampaa liikennettä, energiaa ja elämää vie eteenpäin noin 5 000 ammattilaista. www.neste.com/fi

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa. Metso palvelee asiakkaitaan noin 14 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Timo Hänninen, johtaja, Palvelut-liiketoimintalinja, Flow Control, Metso, puh. 020 483 5546 sähköposti: timo.hanninen(at)metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Metso Twitterissä