Lehdistötiedote syyskuuta 7, 2015 11.02.52 ap. CET

Metson toimittama maailman suurin korkeapaineinen jauhinmylly HRC(TM)3000 säästää energiaa Freeport-McMoRan-yhtiön kuparikaivoksessa Yhdysvaltain Arizonassa

Metson toimittama maailman suurin korkeapaineinen jauhinmylly HRC(TM)3000 säästää energiaa Freeport-McMoRan-yhtiön kuparikaivoksessa Yhdysvaltain Arizonassa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 7.9.2015 klo 11:00 EEST

Nykypäivänä vain energiatehokkaat kaivokset ja avolouhokset menestyvät. Eniten mahdollisuuksia säästää energiaa ja kustannuksia tarjoaa prosessi, jossa malmi murskataan ja jauhetaan pienemmiksi partikkeleiksi. Metson energiatehokas HRC(TM)3000 on maailman suurin käytössä oleva korkeapaineinen jauhinmylly, jonka edistyksellisten ominaisuuksien avulla jokaisesta malmitonnista saadaan enemmän irti metallimineraalia.

HRC(TM)3000 syntyi Metson ja Freeport-McMoRan-yhtiön tiiviinä yhteistyönä. Tavoitteena oli kehittää erittäin tehokas korkeapaineinen jauhinmylly Freeport-McMoRanin kuparikaivoksen uuteen Metcalfin rikastamoon Morencissa Arizonassa. Kehitystyö suunnittelupöydältä maailman suurimmaksi toimivaksi korkeapaineiseksi jauhinmyllyksi vei noin neljä vuotta.

Todistetusti tehokas

HRC(TM) 3000 on ollut käytössä Freeport-McMoRanin kuparikaivoksessa toukokuusta 2014 lähtien. Myllyn suuren koon vuoksi muita myllyjä ja apulaitteita tarvitaan vähemmän. Tähän mennessä myllyä on käytetty yli 8 400 tuntia, ja se on murskannut yli 34 miljoonaa tonnia porfyyristä kuparimalmia. Metson ratkaisusta on ollut Morencin kaivokselle paljon hyötyä. Esimerkiksi pilotointiajoissa energiatehokkuus on arvioiden mukaan parantunut 13,5 prosenttia verrattuna perinteisten korkeapaineisten jauhinmyllyjen käyttöön.

HRC(TM)3000 on ensimmäinen täyden mittakaavan korkeapaineinen jauhinmylly, jossa on laipallinen rengasrakenne ja patentoitu kaarirunko. Laitteen kokonaiskapasiteetti käyttökohteesta riippuen voi ylittää 5 400 tonnia malmia tunnissa.

"Paremman energiatehokkuuden lisäksi päätavoitteemme oli innovoida, tehdä asioita uudella tavalla ja siten kehittää asiakkaallemme entistä toimivampi ratkaisu. Mylly ei ole vain isompi versio jo markkinoilla olevista vastaavista laitteista, vaan siinä käytetyt teknologiset ratkaisut poistavat perinteisten myllyjen tyypillisiä ongelmia, kuten kallistumista ja reunavaikutusta sanoo HRC(TM)-jauhinmyllyistä vastaava tuotepäällikkö Victoria Herman.

Kanadan Vancouverissa järjestetään kuudes kansainvälinen semiautogeenistä ja korkeapaineista jauhatusteknologiaa käsittelevä konferenssi (Semi-Autogenous and High Pressure Grinding Technology, SAG) 20.-24. syyskuuta 2015. Metson asiantuntijat ovat paikalla kertomassa lisää HRC(TM) 3000 -jauhinmyllyn kehitystyöstä.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 14 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:
Victoria Herman, tuotepäällikkö, korkeapaineiset HRC(TM)-jauhinmyllyt, Minerals, Metso, puh. +17 17 849 7241, sähköposti: victoria.herman(at)metso.com

Jussi Ollila, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: jussi.ollila(at)metso.com

Esitteet
Nimi
HRC 3000 kuva 1 Lataa
HRC 3000 kuva 2 Lataa

Metso Twitterissä