Lehdistötiedote syyskuuta 10, 2015 12.00.00 ip. CET

Polttoainesäästöt, tehokkuus ja turvallisuus olennaisia Metson Lokotrack-uutuusmalleissa

Laiteluovutukset Maarakennus Jaloselle sekä Sora ja Kallio Heinoselle:

Polttoainesäästöt, tehokkuus ja turvallisuus
olennaisia Metson Lokotrack-uutuusmalleissa


Metson ammattilehtitiedote Maxpo-messuilla 10.9.2015

Selkeät polttoainesäästöt, murskaus- ja seulontatehokkuuden kasvu ja turvallinen käyttö ovat keskeisiä ylivoimatekijöitä Metson Maxpo-messuilla esittelemissä uutuusmalleissa. Alansa ainoana kotimaisena laitevalmistajana Metso esittelee tunnetusta Lokotrack-laitesarjasta diesel-sähkökäyttöinen LT330D:n ja ensimmäistä kertaa pitkällä kuljettimella varustettu uutuusseula ST2.8:n

Lokotrackit luovutetaan messujen aikana uusille omistajilleen. LT330D aloittaa messujen jälkeen murskaus- ja seulontatyöt raumalaisen Maarakennus Jalonen Oy:n palveluksessa. ST2.8-uutuusseula puolestaan matkaa täydentämään Sora ja Kallio Heinonen Oy:n Lokotrack-murskausketjua Laitilaan.

Diesel-sähkökäyttöinen, painoltaan 67 tonnin LT330D yhdistää samalla rungolla tehokkaan GP330-karamurskan ja täysimittaisen kaksitasoseulan. Patentoitu, murskevirran yläsuuntaan kääntävä keskipakokuljetin takaa pienet kuljetusmitat.

Erityisesti vaikeiden syötteiden esiseulontaan kehitetyssä Lokotrack ST2.8:ssa on käytössä markkinoiden vahvin seulontaisku. Sen ansiosta laite soveltuu louheen ja soran lisäksi erinomaisesti myös mullan ja muiden maa-ainesten seulontaan. Vain 26 tonnin painoisena ST2.8 on kustannustehokas kuljettaa työmaalta toiselle.

Urakoitsijat hakevat polttoainesäästöjä

  • Polttoainekulut haukkaavat murskausurakoinnissa suurimman menoerän palkkakulujen jälkeen. Sen vuoksi hyvä polttoainetalous on keskeinen osa Metson laitesuunnittelua, josta molemmat Maxpossa esillä olevat Lokotrackit ovat hyviä esimerkkejä, kertoo Metso Mineralsin kotimaan laitemyynnistä vastaava myyntipäällikkö Esa Berg.
  • LT330D:ssä Caterpillarin C15-dieselmoottorin kierrosluku on tasainen ja alhainen, kun murskan sijasta pyöritettävänä on generaattori. Kentältä Suomesta ja Ruotsista on kirjattu kaksinumeroisia säästöprosentteja polttoainekuluissa. Silti tuottavuutta on nostettu uuden GP330-murskan avulla aiemmasta sekä käytön ja huollon turvallisuutta parannettu.

Myös Lokotrack ST2.8:n käyttäjiltä on saatu poikkeuksellisen alhaisia kulutuslukemia.

  • Moottorin, hydrauliikan ja seulan mitoitus ovat hyvin balanssissa, mikä yhdessä edistyksellisen IC-prosessinohjauksen kanssa alentaa kulutusta. Voimakas seulontaisku varmistaa tasaisen, korkean kapasiteetin, kun seulaverkot pysyvät hyvin auki, Esa Berg lisää.

Uutuusmurskat ja myös museomalli esillä

Metso esittelee Maxpo-messuilla osastolla A81 lisäksi uutuusmurskia: GP220- ja GP330-karamurskat sekä C130-leukamurskaimen. Vanhemmasta päästä on esillä Lokomon 100-vuotisteemaan liittyen ns. Blake-tyyppinen leukamurskain N:ro 3 1920-luvulta. Aikoinaan murskaimen on voinut hankkia 40 000 Suomen markalla.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa. Metso palvelee asiakkaitaan noin 14 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Myyntipäällikkö Esa Berg, Minerals, Metso, puhelin 040 837 8692, sähköposti esa.berg@metso.com

Kuvatekstit:

Maxpo_1: Jo lukuisilla suomalaisilla ja ruotsalaisilla työmailla murskaava ja seulova Lokotrack LT330D luovutettiin Maxpo-messuilla Maarakennus Jalonen Oy:n käyttöön Raumalle.

Maxpo_2: Metson C-sarjan leukamurskaimia on valmistettu jo 40 vuoden ajan. Uusin malli, Nordberg C130, painaa 40 tonnia ja murskaa asetuksesta riippuen 300-800 tonnia tunnissa.

Esitteet
Nimi
Maxpo 1 Lataa
Maxpo 2 Lataa

Metso in Twitter