Lehdistötiedote tammikuuta 4, 2016 09.30.00 ap. CET

Metson yhteistoimintaneuvottelut Suomessa päätökseen

Metson yhteistoimintaneuvottelut Suomessa päätökseen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 4.1.2016 klo 09:30 paikallista aikaa

Metson Suomen Minerals -liiketoimintaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen lopputuloksena yhtiö vähentää yhteensä 44 työpaikkaa, pääasiassa Tampereelta. Neuvottelujen alkaessa vähennystarpeeksi arvioitiin noin 75 työpaikkaa. Päättyneet neuvottelut ovat osa Metson muutosta fokusoituneemmaksi yhtiöksi, jolla on joustavampi toimintamalli kasvun ja kannattavuuden lisäämiseksi.

"Markkinoiden laskusuhdanne on vähentänyt tilauskantaamme. Tehdyt päätökset henkilöstövähennyksistä ovat välttämättömiä kilpailukykymme säilyttämiseksi ja taloudellisten tavoitteidemme saavuttamiseksi. Meidän on lisättävä toimintojemme tehokkuutta ja tuottavuutta", sanoo Markku Simula, Metson Kivenmurskaus-liiketoimintalinjasta vastaava johtaja.

Lisäksi Metso lomauttaa henkilöstöään. Lomautusten määrä ja kesto riippuvat työkuormasta ja saatavien tilausten määrästä ja ne koskevat kaikkia henkilöstöryhmiä.

Metso tukee irtisanottavia työllistymistukiohjelmallaan. Ohjelma sisältää muun muassa uudelleen työllistymistä tukevia toimenpiteitä ja muuttotukea.

Tällä hetkellä Metsolla on yhteensä 1 755 työntekijää Suomessa, joista 725 on Minerals-liiketoiminnan palveluksessa.

Metso on maailman johtava kaivos- ja kivenmurskausalan sekä virtauksensäätö-liiketoiminnan teollisuusyritys. Tietotaitomme, asiantuntijamme ja edistykselliset ratkaisumme tuovat kestävää tehokkuuden ja kannattavuuden parannusta asiakkaidemme liiketoimintoihin.

Turvallisuus on meille ykkösasia. Tuotevalikoimamme koostuu kaivos- ja maarakennusalan laitteista ja järjestelmistä sekä teollisuusventtiileistä ja venttiiliohjaimista. Ratkaisumme perustuvat vuosikymmenien kuluessa kertyneeseen prosessiosaamiseen ja mittavaan palveluvalikoimaan. Niitä tukevat maailmanlaajuinen, yli 90 huoltokeskuksen verkostomme, tuhannet palveluammattilaisemme ja laaja logistiikkaverkostomme.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2014 Metson liikevaihto oli 3,7 miljardia euroa.  Metso palvelee asiakkaitaan noin 13 000 ammattilaisen voimin yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Pirjo Virtanen, paikallisjohtaja, Metso Minerals Oy, puh. 020 484 4237, sähköposti: pirjo.virtanen(at)metso.com

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Metso Twitterissä