Lehdistötiedote tammikuuta 13, 2016 11:45:09 CET
Share to Facebook Share to Twitter Share to Twitter More...

Seinäjoen KTK murskaa taloudellisesti Metson sähkökäyttöisillä Lokotrackeilla

Seinäjoen KTK teki vuonna 2014 merkittävän päätöksen laajentaa liiketoimintaansa kuljetuspalveluista kivenmurskaukseen ja seulontaan. Kokemukset viime vuoden maaliskuussa käynnistyneestä kaksivaiheisesta, diesel-sähkökäyttöisestä Metson murskaus- ja seulontaketjusta ovat myönteisiä. KTK on murskannut ja seulonut uusilla Lokotrackeilla kustannustehokkaasti tähän mennessä jo yli 450 000 tonnin murskeet.

KTK palvelee Etelä-Pohjanmaata jäsenverkostolla, jolla on käytössään noin 70 maanrakennuksen tarpeisiin sopivaa ajoneuvoyhdistelmää. Omaa henkilökuntaa on noin 10. Lisäksi Kauhajoen KTK on tiiviinä yhteystyökumppanina.

- Ostimme aiemmin tarvitsemamme murskeet ulkopuolelta. Laajennus murskaukseen on yksi tapa taata osakkaillemme lisätöitä. Saamme samalla toiminnallemme uuden tukijalan ja kasvatamme markkinaosuuttamme, perustelee päätöstä murskauksesta vastaava Janne Kangas Seinäjoen KTK:sta.

Metso tuttu ja kustannustehokas

Metson tela-alustaiset Lokotrack-laitokset olivat Janne Kankaalle tuttuja jo aiemmasta työpaikasta Lemminkäisellä

- Toki vertailimme tarkasti valmistajia ennen valintaa, mutta Metson tarjonta mukaan lukien laitteet ja huolto valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi. Laitekonsepti oli tuttu, hinta oli kohdallaan ja kokonaispaketti meille kustannustehokkain, Kangas lisää.

Metson Tampereen tehtaalta Seinäjoelle toimitetuilla Lokotrack LT120E-leukalaitoksella ja LT330D-kara-seulalaitoksella tavoitellaan 600 000 tonnin murskausmääriä vuodessa. Molemmat laitteet ovat diesel-sähkökäyttöisiä jolloin dieselmoottori on kytketty generaattoriin ja murskat pyörivät sähköllä perinteisen hydraulikäytön sijaan. Kun voimavirtaa on saatavilla, Lokotrackit voidaan kytkeä suoraan sähköverkkoon.

Kaksivaiheketju kiertää Seinäjoen ympäristössä vuosittain noin kuudessa eri murskauskohteessa, jolloin tavallinen urakkakoko on 10 000-100 000 tonnia. Murskauksista 60-70% jää yhtiön omaan käyttöön, loput murskaukset urakoidaan ulkopuolelle

Erinomainen polttoainetalous

Polttoainekulut ovat murskausurakoinnissa yksi keskeinen kuluerä, jonka vuoksi alhainen kulutus on olennaisen tärkeää.

-  Tältä osin kokemukset Metson uusista laitteista ovat erinomaisia. Olemme päässeet tähänastisissa urakoissa alle kulutusarvioiden, joita käytimme investointipäätöstä tehdessämme. Myös lopputuotteiden laatu on pysynyt hyvänä, Janne Kangas kertoo.

LT120E-leukayksikkö kuluttaa Seinäjoen KTK:n käytössä keskimäärin 22 litraa tunnissa ja LT330D vastaavasti 38 litraa. Kulutus vaihtelee murskattavan kiviaineksen laadun mukaan.

Uudessa IC-prosessinohjauksessa laitteet on kytketty yhteen, jolloin jälkipään murskan täyttyessä esipää hidastaa vauhtiaan. Murskamiehille IC:n käyttö on ollut tuttua ja helppoa.

Kapasiteetti jopa yli 300 tonnia tunnissa

KTK:n uusi murskausketju on tuttu näky Lemminkäisen Routakallion louhoksella Seinäjoella, jossa murskataan tavanomaisten lajikkeiden lisäksi myös 8-16 mm:n betonilajikkeita. Kaksivaihelaitoksella on päästy noin 200 tonnin tuntikapasiteettiin. Kun lajikkeena on 0-63 mm, nousee kapasiteetti yli 300 tonniin.

Janne Kankaan mukaan uusien Lokotrackien kulutusosat kestävät aiempia malleja pidempään. C120-leuassa on käytössä alkuperäiset kulutusosat yli 100 000 tonnin murskauksen jälkeen. Jälkipään GP330-karan terät vaihdettiin ensimmäistä kertaa 120 000 tonnin kohdalla.

- Uusi kaksivaiheketju on myös kustannustehokas siirtää, kun kuormien määrä vähenee. Lokotrackit siirtyvät kahtena kuljetuksena, vain LT330D:sta otetaan sivukuljettimet pois, Janne Kangas kiittelee.

Lisätietoja:

Seinäjoen KTK, Murskaustoiminnasta vastaava työpäällikkö Janne Kangas, puhelin 040 829 4881, sähköposti janne.kangas@kauhajoki-ktk.fi

Metso, Minerals-liiketoiminta-alue, myyntipäällikkö Esa Berg, puhelin  040 837 8692, sähköposti esa.berg@metso.com

Kuvatekstit (lataa originaalikuvat linkeistä tiedotteen alla):

KTK_1: Metson uudella diesel-sähkökäyttöisellä kaksivaihelaitoksella, jossa toimivat LT120E-leukayksikkö ja LT330D- kara-seulayksikkö, on päästy Seinäjoen KTK:n käytössä parhaimmillaan yli 300 tonnin tuntikapasiteettiin.

KTK_2: Murskaustoiminnasta vastaava työpäällikkö Janne Kangas on tyytyväinen erityisesti uusien Lokotrackien hyvään polttoainetalouteen.

Esitteet
Nimi
KTK_1 Lataa
KTK_2 Lataa

Jaa tämä

Metso in Twitter