Lehdistötiedote lokakuuta 24, 2016 11.00.00 ap. CET

Boliden valitsi Metson uuden maanpäällisen murskausaseman laitetoimittajaksi Aitikin kuparikaivokseen Ruotsiin

Boliden valitsi Metson uuden maanpäällisen murskausaseman laitetoimittajaksi Aitikin kuparikaivokseen Ruotsiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 24.10.2016 klo 11:00 

Boliden AB on valinnut Metson uuden maanpäällisen murskausaseman laitetoimittajaksi Pohjois-Ruotsissa sijaitsevan Aitikin kuparikaivosprojektiin. Toimitus käsittää kaksi esikaramurskainta, kaksi hydraulivasaraa, kaksi lamellisyötintä, syöttösuppilot, kuljettimet, vara- ja kulutusosat sekä suunnittelu- ja asennustyöt. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus kirjattiin Metson kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Ruotsin Lapissa, Napapiirin pohjoispuolella sijaitseva Bolidenin Aitikin kaivos on Euroopan suurimpia kuparintuottajia.

"Metso ja Boliden ovat tehneet yhteistyötä 1960-luvulta lähtien. Olemme aiemmin toimittaneet Aitikiin esimerkiksi kaksi autogeenimyllyä, lajissaan Metson siihen asti isoimmat. Metsolla ja Aitikilla on ollut myös vuodesta 2012 lähtien tonnikohtaisiin kustannuksiin sidottu suorituskykyperusteinen palvelusopimus, jonka mukaan Metso takaa kaivoksen jauhatuspiirin käytettävyyden tuotannon määrään perustuvaa palkkiota vastaan. Nyt allekirjoitettu uuden murskausaseman toimitussopimus on jälleen askel kohti yhä tiiviimpää yhteistyötä", toteaa Metson Minerals Capital -liiketoiminta-alueen johtaja João Ney Colagrossi.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 400 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli noin 2,9 miljardia euroa. Metso työllistää yli 12 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.
www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup 

Lisätietoja

Wille Beckman, Metso Mining, Nordics-markkina-alueen myyntijohtaja, puh. +46 70 305 7149, sähköposti: wille.beckman@metso.com

João Ney Colagrossi, Metso Minerals Capital -liiketoiminta-alueen johtaja, puh. +55 15 99741 0134, sähköposti: joao.colagrossi@metso.com

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Esitteet
Nimi
Boliden Aitik Ruotsi Lataa

Metso Twitterissä