Lehdistötiedote lokakuuta 17, 2016 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa Tibet Julong Copperille prosessilaitteet yhteen maailman suurimmista täysin uusista kuparikaivosprojekteista

Metso toimittaa Tibet Julong Copperille prosessilaitteet yhteen maailman suurimmista täysin uusista kuparikaivosprojekteista

Metso Oyj:n lehdistötiedote 17.10.2016 klo 13:00  

Metson kokonaistoimitus Qulongin kuparikaivokselle sisältää suunnittelun sekä keskeiset mineraalinkäsittelylaitteet ohjausjärjestelmineen. Toimitukseen sisältyy mm. kuusi murskainta, kahdeksan semiautogeenista jauhinmyllyä, kahdeksan kuulamyllyä, kahdeksan pystymyllyä, neljä pystymallista painesuodatinta ja 16 täryseulaa sekä tarvittavat palvelut kuten asennukset, käynnistys ja käyttöönotto sekä tekninen neuvonta. Sopimusten arvoa ei julkisteta. Metso on jo kirjannut tilauksen arvosta 51 miljoonaa euroa vuoden 2015 toisen neljänneksen tilauksiin, ja loput kirjataan vuosien 2016 - 2018 aikana. 

Qulongin kuparikaivoksen omistaa ja sitä operoi Tibet Julong Copper Co. Ltd. Kaivoksen todennetut kuparivarannot ovat yli 7 miljoonaa tonnia. Kaivos- ja rikastustoiminnot sijaitsevat Qinghain-Tiibetin ylängöllä. Kolmessa vaiheessa vuosina 2016-2018 rakennettavasta kaivoksesta tulee valmistuttuaan Kiinan suurin ja nykyaikaisin kuparikaivos: kuparintuotannon suunniteltu kapasiteetti on 560 000 tonnia vuodessa. Malminkäsittelykapasiteetti on 300 000 tonnia päivässä. Tuotannon arvioidaan alkavan vuonna 2018.

Vastuulliset prosessit

"Qulongin malmivarannot ovat valtavat. Tavoitteemme on rakentaa maailman johtava kaivos, jonka vastuullisissa kaivos- ja mineraalinkäsittelytoiminnoissa käytetään alan edistyksellisimpiä laitteita ja prosesseja. Erinomainen tuottavuus ja alhaiset kustannukset pyritään saavuttamaan mahdollisimman ympäristöystävällisillä keinoilla. Metson omistautuminen projektiin on ollut ilmiömäistä. Olemme vakuuttuneita, että Metson työntekijät suhtautuvat tavoitteisiimme aivan kuin ne olisivat heidän omia tavoitteita. Metson johtavat energiaa säästävät ratkaisut ja kestävät optimointipalvelut ovat tehneet meihin suuren vaikutuksen. Tämä yhdistettynä Metson vahvaan paikalliseen läsnäoloon ja osaamiseen sai meidät valitsemaan Metson keskeisten prosessien laitetoimittajaksi", toteaa Tibet Julong Copper Co. Ltd:n toimitusjohtaja Xiao.

"Olemme ylpeitä siitä, että juuri meidät valittiin tämän ainutlaatuisen projektin keskeisten prosessilaitteiden toimittajaksi. Meidät tunnetaan siitä, että pidämme lupauksemme asiakkaillemme. Erinomaisen projektiosaamisemme ansiosta pystymme toteuttamaan myös korkealla sijaitsevat ja logistisesti vaativat projektit. Tilauksen varmistamiseen johtaneen prosessin aikana pystyimme jälleen kerran osoittamaan ydinarvojemme, asiakaskeskeisyyden ja yhteistyön, tärkeyden", sanoo Metson Minerals Capital -liiketoiminta-alueen johtaja Joao Colagrossi.

Tibet Julong Copper Co.

Tibet Julong Copper Co. Ltd on perustettu vuonna 2006. Yksityisomisteisen yrityksen pääkonttori on Tiibetin autonomisen alueen pääkaupungissa Lhasassa ja osakepääoma on 3,5 miljardia juania. Yritys omistaa Qulongin ja Zhibulan kuparikaivokset, jotka sijaitsevat Maizhokunggarin maakunnassa..

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 400 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli noin 2,9 miljardia euroa. Metso työllistää noin 12 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.
www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup 

Lisätietoja

Xiaofeng Liang, Senior Vice President, Metso, Kiinan markkina-alue, puh. +86 10 65666600, sähköposti: xiaofeng.liang@metso.com

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Metso Twitterissä