Lehdistötiedote helmikuuta 5, 2016 10.00.00 ap. CET

Metso mukana yli 100 huoltoseisokissa ympäri maailmaa eri teollisuudenaloilla vuonna 2015; tavoitteena parantaa asiakkaiden tuottavuutta

Metso mukana yli 100 huoltoseisokissa ympäri maailmaa eri teollisuudenaloilla vuonna 2015; tavoitteena parantaa asiakkaiden tuottavuutta

Metso Oyj:n lehdistötiedote 5.2.2016 klo 10:00 paikallista aikaa

Huoltoseisokkeihin liittyvän vankan tietotaidon ja ammattitaitoisten palveluiden kysyntä on kasvanut Metsossa tasaisesti viime vuosina. Vuonna 2015 yhtiö oli mukana yli 100 seisokissa ympäri maailmaa jalostamoilla, petrokemian laitoksilla, maakaasu- ja biopolttoainelaitoksilla sekä sellutehtailla. Asiakkaat luottavat yhä enenevissä määrin Metson huoltoon liittyvään asiantuntemukseen, osaamiseen ja räätälöityihin seisokkien palveluratkaisuihin.

"Kunnossapitoseisokkia voidaan pitää laitoksen strategisena projektina, jolla pidetään huolta sen resurrseista. Ammattitaitoinen suunnittelu, tehokas toteutus ja aikataulun mukainen käyntiinajo varmistavat turvallisuuden, korkean käytettävyyden ja luotettavuuden seuraavaan suunniteltuun seisokkiin asti. Kehitämme koko ajan venttiilipalveluitamme ja palvelukeskusverkostoamme, jotta pystymme parantamaan asiakkaidemme tuottavuutta", kertoo Metson Virtauksensäätö-liiketoiminnan palveluista vastaava johtaja Timo Hänninen.

Metso osallistui vuonna 2015 useisiin laajoihin öljy- ja kaasuteollisuuden seisokkeihin, kuten Nesteen Porvoon jalostamon suurseisokkiin. Metson palveluratkaisu kattoi venttiilien kunnossapitosuunnittelun, varalaitteet, huolto- ja varaosat sekä reaaliaikaisen projektiseurannan. Seisokin aikana huollettiin yhteensä noin 270 Metso-venttiiliä, mikä paransi merkittävästi venttiilien käytettävyyttä jalostamolla.

Hyvä suunnittelu on onnistumisen avain

Seisokin tehokas toteutus ja sujuva käyttöönotto edellyttävät laajuuden mukaista toimenpiteiden, materiaalien ja resurssien hyvää suunnittelua. Metson seisokkiratkaisu määrittelee kaikki osatekijät.  Venttiilien kunnossapidon suunnittelua edeltää aina tiivis yhteistyö asiakkaan ja Metson kesken. "Suunnittelun taso määrittelee sen, miten seisokin toteutus onnistuu", Timo Hänninen sanoo. "Kun Metso on mukana kumppanina suunnittelemassa seisokkia, oikeat materiaalit ja resurssit ovat varmasti saatavilla, kun niitä tarvitaan. Myös riskit pienenevät."

Metso on esimerkiksi jo usean vuoden ajan valmistellut suurseisokkia yhdellä Puolan suurimmista öljyjalostamoista, GRUPA LOTOS -yhtiön jalostamolla Gdanskissa, vaikka seisokki on vasta vuonna 2017.

Ennen seisokkia Metson asiantuntijat käyvät tarkasti läpi laitteet ja tunnistavat ne, jotka on tarpeen päivittää, huoltaa tai korvata, jotta laitos toimii turvallisesti seuraavaan suunniteltuun huoltoseisokkiin asti. Tämä työ ei ainoastaan määrittele seisokin laajuutta ja toimenpiteitä vaan myös aikataulun sekä tarvittavat resurssit ja materiaalit.

Laitteiden huollossa käytetään Metson alkuperäisiä varaosia, kunnossapitomenetelmiä ja -suosituksia, jotta laitteet vastaavat laadultaan, takuultaan ja sertifioinniltaan Metson uusia tuotteita.

Läsnä maailmanlaajuisesti, pitkä kokemus venttiileistä

Vuonna 2015 Metso avasi viisi uutta venttiilipalvelukeskusta ja se tarjoaa nyt  virtauksensäätöpalveluita yli 40 palvelukeskuksesta ympäri maailmaa. Palvelukeskukset vahvistavat Metson asemaa toimittaa, testata ja huoltaa nopeasti isoja venttiilimääriä asiakkaiden suunniteltujen laitosseisokkien aikana. Kattavia huoltopalveluita on saatavilla niin Metson kuin muiden toimittajien kenttälaitteille, kuten venttiileille, toimilaitteille, älykkäille ohjaimille ja pumpuille.

Metso on pitkään lisännyt öljy- ja kaasu-, massa- ja paperi- sekä prosessiteollisuuden suorituskykyä ja luotettavuutta tuotemerkeillään, joihin kuuluvat Neles®  ja Jamesbury®. Metso on yli 90 vuoden aikana toimittanut ympäri maailmaa miljoonia säätö- ja sulkuventtiilejä. Yhtiön venttiiliteknologiakeskukset ja -tehtaat sijaitsevat Suomessa, Yhdysvalloissa, Saksassa, Kiinassa, Etelä-Koreassa, Intiassa ja Brasiliassa.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 400 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli noin 2,9 miljardia euroa. Metso työllistää yli 12 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fi , twitter.com/metsogroup  

Lisätietoja:

Anne Hassinen, huoltoseisakkipalvelut, Virtauksensäätöratkaisut, Metso,  puh.  020 483 5189, sähköposti: anne.hassinen(at)metso.com

Helena Marjaranta, johtaja, viestintä, Metso Oyj, puh. 020 484 100, sähköposti: helena.marjaranta(at)metso.com 

Metso Twitterissä