Lehdistötiedote helmikuuta 25, 2016 11.02.47 ap. CET

Metson rekkakiertue kiinnosti laajasti suomalaiskaivoksissa

Yli tuhat kaivos- ja teollisuusvierasta, 3000 ajettua kilometriä, runsaasti mielenkiintoisia keskusteluhetkiä ja noin 700 tarjoiltua hot dogia oli Metson helmikuun alussa keskeisiin suomalaiskaivoksiin tekemän rekkakiertueen saldona. Jenkkirekassa esiteltiin Metson kaivostarjonnan uutuustuotteita mineraalienkäsittelyssä ja virtauksensäädössä.

"Rekkakiertue oli selkeä menestys. Kaivosten ja teollisten laitosten asiakkaiden kiinnostus tapahtumaan oli huomattavasti laajempaa kuin mitä odotimme. Meille erityisen arvokasta oli päästä keskusteluihin myös Metson laitteita kaivoksissa käyttävien ammattilaisten kanssa," kertoo kokemuksistaan Metso Mineralsin myyntipäällikkö Timo Sarvijärvi.

Ajatus Metson tuotteiden viennistä kaivosasiakkaiden luo syntyi parin äskettäisen alan messun kokemuksista:

"Tiukan taloudellisen tilanteen takia oli selvää, että kaivosammattilaisten osallistuminen messuille on tällä hetkellä aiempaa rajoitetumpaa. Sen vuoksi päädyimme rekan lastaukseen Metson uutuustuotteilla ja ajamiseen asiakkaiden luokse," Timo Sarvijärvi selvittää.

Jauhinkuulat, lieteletkut
ja venttiiliuutuudet kiinnostivat

Nostalginen, 1970-luvun Kenworth-jenkkirekka aloitti taipaleensa helmikuun 8. päivänä Harjavallasta, josta lähdettiin kiipeämään Suomen kaivoksia pohjoiseen päin. Matkalla pysähdyttiin päiväksi Kokkolaan, Siilinjärvelle, Sotkamoon, Kemiin, Tornioon, Kittilään ja Sodankylään.

Perävaunuun oli koottu liikkuva näyttely Metson kaivostarjonnan uutuuksista. Tuotenäytteiden lisäksi kaivostarjonnasta kerrottiin mm. videoilla ja Metson tuottamilla käsikirjoilla.

"Metson omavalmisteiset jauhinkuulat, uusi Globe-venttiili ja monipuoliset lieteletkut ja liittimet herättivät kaivosvieraissa eniten kiinnostusta. Keskustelimme paljon myös kaivoksille räätälöidyistä elinkaari- ja huoltopalveluista sekä kaivosprosessien kehittämistyökaluista," Timo Sarvijärvi kertoo.

"Kiertue laajensi suomalaiskaivosten ymmärrystä Metson laajasta kaivostarjonnasta, joka ulottuu perinteisten murskainten, seulojen ja mineraalien prosessointituotteiden lisäksi myös kokonaisratkaisuihin ja huoltopalveluihin," hän lisää.

Kiertueelta hyvä pohja
jatkokeskusteluille

Onnistunut rekkakiertue toi uusia kontakteja ja loi hyvän pohjan jatkoneuvotteluille kaivosasiakkaiden ja kaivoksia palvelevien insinööritoimistojen kanssa.

"Hyvien kokemusten perusteella harkinnassa on järjestää vastaavia, road show - tyyppisiä tapahtumia myös tulevaisuudessa," Timo Sarvijärvi uskoo.  

Kuvatekstit (lataa originaalikuvat linkeistä tiedotteen alla):

Rekkakiertue_1: Kenworth-jenkkirekan vetämä, Metso on the road-teemateippauksilla varustettu perävaunu näkyi liikenteessä selvästi.

Rekkakiertue_2: Myyntipäällikkö Timo Sarvijärvi Metso Mineralsista (vas.) esitteli kaivospuolen uutuuksia Bolidenin kaivosvieraille.

Rekkakiertue_3: Myyntipäällikkö Petri Reponen esitteli kovasti kiinnostusta herättänyttä, virtauksensäätöratkaisuja esitellyttä rakettia.

Esitteet
Nimi
Rekkakiertue_1 Lataa
Rekkakiertue_2 Lataa
Rekkakiertue_3 Lataa

Metso in Twitter