Lehdistötiedote huhtikuuta 28, 2016 10.00.00 ap. CET

Metso esittelee uuden kierrätyssovelluksiin suunnitellun N-laitesarjan, joka tarjoaa monipuolista suorituskykyä ja laajemman valikoiman romumetallien kierrättäjille

Metso esittelee uuden kierrätyssovelluksiin suunnitellun N-laitesarjan, joka tarjoaa monipuolista suorituskykyä ja laajemman valikoiman romumetallien kierrättäjille

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.4.2016 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso on laajentanut romumetallien kierrätyssovelluksiin tarkoitettua tarjontaansa uusilla Metso N-sarja -tuotteilla. Laajennetulla tuotevalikoimalla pyritään vastaamaan sekä pk-toimijoiden että suurten asiakkaiden tarpeisiin.

Uusi N-sarja sisältää luotettavia ja vankkarakenteisia leikkureita ja paalaimia, joiden edut - kustannustehokkuus, tuottavuus ja helppohuoltoisuus - on moneen kertaan todettu käytännön kierrätystöissä. Kaikkiin laitteisiin on myös saatavissa kaukovalvontamahdollisuus, jolla voidaan tarvittaessa antaa asiakkaalle teknistä tukea etänä. Tuotevalikoimaa tukee Metson kattava palvelutarjonta.

"Romumetallien kierrätyksen jatkuvasti muuttuvat vaatimukset edellyttävät entistä laajempaa ratkaisuvalikoimaa, jotta vaaditut kapasiteettitarpeet voidaan saavuttaa. Siksi esittelemme N-sarjan. Uudet tuotteet tarjoavat luotettavaa teknologiaa, tehokkuutta ja turvallisuutta kilpailukykyiseen hintaan. Olipa asiakas iso tai pieni, pyrimme aina tarjoamaan huipputeknologiaa ja palvelut, joilla odotetut tulokset varmistetaan", sanoo Metson metallienkierrätysliiketoiminnan teknologiasta ja laitteista vastaava johtaja Daniel Zeiler.

Palvelut täydentävät kompakteja laitteita

Uusi N-sarja sisältää NIS-leikkurit, NCS-leikkuri-paalaimet, NLB-kansipaalaimet ja NTB-kolmoispuristinpaalaimet. Tarjontaa täydennetään asiakkaan toivomilla huoltosopimuksilla.

NIS-leikkuri on ajanmukainen painovoimaisesti syötettävä leikkuri, jolla voidaan katkoa sekä pitkää materiaalia että isokokoisia kappaleita. Leikkuuvoima on 600-1250 tonnia.  NIS-leikkuri on itsenäinen ja helposti asennettava koneyksikkö.

NCS-leikkuri-paalain on aidosti sulkeutuvalla paalauskammiolla varustettu laite, jonka iso puristusvoima nopeuttaa romun kasaan puristumista.  Monikäyttöisten koneiden leikkuuvoima on 600-1000 tonnia.  NCS on itsenäinen koneyksikkö, joka on saatavana myos nostojaloilla varustettuna siirrettavana mallina seka varustettuna diesel-moottorilla.

NLB-kansipaalain on kompakti paalainratkaisu pieni- ja keskikokoisiin sovelluksiin. Laite tuottaa no. 1 -luokituksen paaleja kokoina 300 mm x 300 mm, 400 mm x 400 mm ja 600 mm x 600 mm.

NTB-kolmoispuristinpaalain on erittäin tuottava ratkaisu no. 1 -paaleille ja eri materiaaleille.  Saatavissa on paalikoot 300 mm x 300 mm ja 400 mm x 400 mm.

"N-sarjan uutuustuotteilla on Metson maailmanlaajuisen palveluverkoston täysi tuki. Huoltopalveluiden paikallinen läsnäolo tarjoaa asiakkaille tehokkaan tuen heti tarvittaessa. Metson huoltotiimit voivat avustaa paikan päällä laitteiden asennuksissa, vianetsinnässä, koulutuksessa ja asiakaskohtaisissa tarpeissa. Kaikkiin Metson laitteiden PLC-ohjauksiin on saatavissa kaukovalvontamahdollisuus, jolla voidaan tarvittaessa antaa asiakkaalle teknistä tukea etänä", sanoo Metson Metallien kierrätyksen tuotepäällikkö Claude Lovrinovic.

Metso - vuosikymmenten kokemus metallien kierrätyksestä

Metsolla on kokemusta metallien kierrätyksestä usean vuosikymmenen ajalta. Asiantuntijamme tulevat aina tarvittaessa paikan päälle neuvomaan laitteiden optimaalisessa käytössä ja ratkomaan yhteistyössä ongelmia. Olemme vuosien mittaan kehittäneet yhden alan laajimmista ratkaisuvalikoimista lähes kaiken tyyppisen metalliromun murskaukseen, puristukseen ja erotteluun, mukaan lukien laitteet, kokonaisjärjestelmät ja laajat palvelut. Metso pyrkii aina tarjoamaan sopivinta teknologiaa ja palvelua, joilla saadaan asiakkaan prosesseissa suurin lisäarvo ja paras kannattavuus.

www.metso.com/metal-recycling

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 400 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli noin 2,9 miljardia euroa. Metso työllistää yli 12 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fiwww.twitter.com/metsogroup   

Lisätietoja:

Claude Lovrinovic, tuotepäällikkö, Metal Recycling, Metso. Puh: +49 (0) 211 2105 338, Sähköposti: claude.lovrinovic@metso.com (englanniksi)

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Metso Twitterissä