Lehdistötiedote huhtikuuta 11, 2016 10.15.00 ap. CET

Metso kommentoi mediassa esitettyjä tietoja

Metso kommentoi mediassa esitettyjä tietoja

11.4.2016 klo 10:15

Mediassa on esitetty niin sanottuihin Panama-papereihin liittyviä tietoja, joissa Metso on yhtiönä vedetty mukaan keskusteluun veroparatiiseista.

Metso sai Yleisradion MOT-ohjelman toimittajalta vihjeen, jonka mukaan Metson työntekijä Venäjällä olisi ollut osallisena liiketoimissa, jotka voivat olla ristiriidassa yrityksen toimintaperiaatteiden kanssa. Kyseisessä tapauksessa venttiileillä olisi tehty kauppaa sen jälkeen, kun Metso on myynyt ja toimittanut ne omalle loppuasiakkaalleen.

Saatuaan tiedon epäilyksestä Metso informoi viranomaisia ja aloitti normaalin sisäisen selvityksen asiasta. Apuna selvitystyössä oli riippumattomana tahona tilintarkastusyhteisö PwC.

Selvityksessä ilmeni, että epäillyt epäselvyydet ovat tapahtuneet Metson oman liiketoiminnan ulkopuolella ja yhtiön tietämättä. Metso ei ole syyllistynyt laittomaan toimintaan tai väärinkäytöksiin eikä asiassa ole aiheutunut Metsolle taloudellista hyötyä tai vahinkoa. Selvityksen mukaan Metson sisäiset valvontaprosessit ovat kunnossa eikä Metsolla ole voinut olla näihin epäselvyyksiin näkyvyyttä.

Sisäisessä selvityksessä ilmeni, että Metson työntekijä on toiminut ohjeiden vastaisesti. Metson ohjeistukset kieltävät työntekijöiden toimimisen omaan tai muiden yhtiöiden lukuun Metson työsuhteen aikana. Tämän vuoksi kyseisen työntekijän työsopimus päätettiin lopettaa yhteisellä sopimuksella.

Lisätietoja:

Harri Nikunen, talousjohtaja, p.020 484 3010

Metso in Twitter