Lehdistötiedote toukokuuta 3, 2016 11.01.55 ap. CET

Metso solmii pitkäaikaisen strategisen elinkaaripalvelusopimuksen Pohjois-Amerikassa maailman toiseksi suurimman soodan tuottajan kanssa

Metso solmii pitkäaikaisen strategisen elinkaaripalvelusopimuksen Pohjois-Amerikassa maailman toiseksi suurimman soodan tuottajan kanssa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 3.5.2016 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso on allekirjoittanut viisivuotisen strategisen kumppanuussopimuksen Tata Chemicals (Soda Ash) Partners -yhtiön kanssa pyroprosessilaitteiden ja  -järjestelmien korjaamisesta, uudistamisesta ja huoltamisesta Green Riverin laitoksella Wyomingin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Sopimuksen kokonaisarvo on noin 27 miljoonaa euroa.

Metso toimittaa Tata Chemicals -yhtiön pohjoisamerikkalaiselle tuotantolaitokselle räätälöidyn täyden palvelun ratkaisun. Sopimuskauden aikana Metso uudistaa laitoksen 19 pyroprosessilaitteistoa sekä vastaa asennustöistä ja henkilöstön koulutuksesta. Metson asiantuntijat ovat paikalla koko ajan valvomassa töiden etenemistä. Seitsemän kalsinointilaitteiston ja 12 rumpukuivaimen uudistamisen lisäksi sopimus sisältää monia modernisointi- ja päivitystoimenpiteitä, joilla parannetaan Green Riverin laitoksen turvallisuutta, tehokkuutta ja toiminnan joustavuutta.

Osa sopimuksesta on kirjattu Metson vuoden 2016 toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin, ja loput kirjataan sopimuskauden aikana.

Tata Chemicals valitsi Metson kokonaispalvelun lisätäkseen tehokkuuttaan ja vastatakseen tuotteidensa kasvavaan kysyntään. "Olemme erittäin tyytyväisiä viisivuotiseen sopimukseen Metson kanssa", sanoo yhtiön Pohjois-Amerikan toimintojen toimitusjohtaja Martin Keighley. "Sopimuksen myötä Tata Chemicals saa pitkäaikaiseksi kumppanikseen energiatehokkaiden ratkaisujen johtavan toimittajan. Metsolla on vuosikymmenten kokemus kaivosteollisuuden palveluratkaisuista, mikä tekee siitä meille arvokkaan kumppanin."

"Metson huoltoinsinöörien ammattitaito ja osaaminen vakuuttivat Tata Chemicals -yhtiön tuotteiden ja palveluiden korkeasta laadusta", sanoo Yhdysvaltojen ja Kanadan markkinoista vastaava johtaja Terry J. Wilkins Metsolta. "Niiden ja vahvan suunnitteluosaamisemme perusteella Tata Chemicals oli sitä mieltä, että pitkäaikainen strateginen palvelukumppanuus Metson kanssa hyödyttäisi heidän tuotantoprosessejaan selkeästi. Kumppanuus Tata Chemicalsin kanssa ilmentää haluamme ymmärtää asiakkaitamme entistä paremmin ja tehdä yhteistyötä kaikkien sidosryhmiemme kanssa kestävien prosessien edistämiseksi", Wilkins sanoo. "Koko Metso-tiimi odottaa kovasti pitkää ja molempia osapuolia hyödyttävää kumppanuutta Tata Chemicalsin kanssa."

Metso suunnittelee, toimittaa ja huoltaa pyroprosessilaitteita ja -järjestelmiä, joilla jalostetaan malmeja, mineraaleja, jätettä ja niihin liittyviä materiaaleja arvokkaiksi tuotteiksi kestävällä tavalla. Uusin kumppanuus tukee Metson strategiaa laajentaa palvelutoimintaa Yhdysvaltojen länsiosissa, Wyomingissa, Utahissa ja Nevadan pohjoisosissa, joiden kaivos- ja teollisuusyhteisöissä Metsolla on erittäin laaja asennuskanta.

 Kuvassa Metson pyroprosessiteknologiaa.

Tietoja Tata Chemicals (Soda Ash) Partners -yhtiöstä

Tata Chemicals Limited (TCL) on osa Tata-konsernia, jonka liikevaihto on yli 100 miljardia dollaria. TCL toimii maailmanlaajuisesti ja keskittyy asumiseen, elämiseen, teollisuuteen ja maatalouteen liittyviin hyödykkeisiin.

Tata Chemicals (Soda Ash) Partners on yksi maailman johtavista korkealaatuisen soodan tuottajista.  Yhtiön pääkonttori sijaitsee New Jerseyssä Yhdysvalloissa ja tuotanto Green Riverissä Wyomingissa. Lisätietoja http://www.tatachemicals.com/north-america/

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 400 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli noin 2,9 miljardia euroa. Metso työllistää yli 12 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi,  www.twitter.com/metsogroup   

Lisätietoja:
Giuseppe Campanelli, johtaja, elinkaaripalvelut, Metso, puh. +1 514 485 4131, sähköposti: giuseppe.campanelli(at)metso.com

Terry J. Wilkins, johtaja, Yhdysvaltojen ja Kanadan markkinat, Metso,
puh. +1 262 717 7901, sähköposti: terry.wilkins(at)metso.com

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta(at)metso.com

Esitteet
Nimi
Metson pyro-prosessiteknologiaa Lataa

Metso Twitterissä