Lehdistötiedote toukokuuta 9, 2016 08.31.28 ap. CET

Metson murskaus- ja seulontajärjestelmä NW Rapid™ on tehnyt läpimurron kivenmurskausalalla

Metson murskaus- ja seulontajärjestelmä NW RapidTM  on tehnyt läpimurron kivenmurskausalalla

Metso Oyj:n lehdistötiedote 9.5.2016 klo 8:30 paikallista aikaa

Metso NW RapidTM on maailman ensimmäinen ja ainoa pyöräalustainen murskaus- ja seulontalaitos, joka voidaan kuljettaa vakiokonteissa. Laitos on pystytettävissä jopa alle 12 tunnissa. Nopean käyttöönoton lisäksi sen etuja ovat jopa 30 % isompi tuotantokapasiteetti ja käyttöaste, helppokäyttöisyys sekä parempi turvallisuus.

Kivenmurskausalan tiukka kilpailutilanne tuo yhä useammille alan toimijoille paineita parantaa tuottavuutta sekä alentaa tuotantokustannuksia. Vuosi sitten esitelty murskaus- ja seulontajärjestelmä NW Rapid on osoittautunut ennen näkemättömän joustavaksi ratkaisuksi. Uuden laitekonseptin avulla kiviainesten tuottajat pystyvät tarjoamaan kannattavasti entistä pienempiä urakoita ja vaihtamaan työmaata tiheämpään.

NW Rapidin korkea tuotantokapasiteetti oli yksi intialaisen M/s M G Contractors Pvt Ltd :in ratkaisevista perusteista uuden murskaamon valinnassa.

"Uusi Metso NW Rapid sopii tarpeisiimme erittäin hyvin: tarvitsemme entistä ympäristöystävällisempiä, helpommin liikuteltavia ja taloudellisempia ratkaisuja. Kun kävimme läpi markkinoilla tarjolla olevia tuotteita, ymmärsimme, että NW Rapid on käytettävyydeltään ja laadultaan läpimurtotuote. Metso-brändi myöskin vakuutti, sillä yhtiön palvelu on aina ollut moitteetonta. Uskomme, että uusi laitos nostaa tuotantotehoamme jopa 30 % verrattuna perinteiseen ratkaisuun. Nopea, 12 tunnin asennusaika on todella poikkeuksellinen", sanoo Udit Mittal, johtaja, M/s M G Contractors Pvt Ltd.

Ainutlaatuiset suunnitteluratkaisut parantavat tuottavuutta ja kustannustehokkuutta

Tavanomaisen murskaus- ja seulontalaitoksen pystytys vie normaalisti vähintään viikon johtuen tarvittavista perustuksista ja muista valmistelutöistä. Lisäksi koneiden kuljettaminen saattaa olla hankalaa ja vaatia erikoisjärjestelyjä. NW Rapid on markkinoiden ensimmäinen ja  ainoa kompakti pyöräalustainen murskauslaitos, joka sopii vakiomallisiin 40-jalkaisiin eli 12-metrisiiin merikontteihin. Tämän ansiosta laitos on helppo kuljettaa paikasta toiseen niin meritse, rautateitse kuin maanteitse. Nopeaa pystytystä ja purkua helpottavat hydraulikäyttöiset tukijalat, syöttösuppilon laidat ja seulan nosto ja lasku.

"Helpon pystytyksen ja joustavan käytettävyyden tuoma kustannustehokkuus auttaa erityisesti kehittyvillä markkinoilla toimivia asiakkaitamme, joille on tärkeää pystyä siirtämään tuotantoa nopeasti sinne, missä rakennusprojekteja kulloinkin on käynnissä", sanoo Metson siirrettävien ratkaisujen tuotepäällikkö Julius Mäkelä.

NW Rapid -sarja sisältää laitteita monenlaisiin kiviainestuotannon tarpeisiin, mukaan lukien liikuteltavat leukamurskaimet, kartiomurskaimet sekä iskupalkki- ja keskipakomurskaimet. Valikoima soveltuu korkealaatuisten lopputuotteiden tuotantoon monivaiheisilla murskaus- ja seulontalaitoksilla sekä myös sepelituotantoon. NW Rapid -sarjan murskaus- ja seulontalaitoksia voidaan syöttää kaivinkoneella, pyöräkuormaimella tai maansiirtoautolla. Valmiiksi suunnitellut monivaiheiset murskaus- ja seulontaprosessit sisältävät seula- ja suorasyötteisiä ratkaisuja välisuppiloilla ja kenttäkuljettimilla tai ilman.

Isompi kapasiteetti perustuu tehokkaaseen Nordberg® GP220TM   kartiomurskaimeen sekä uuteen ja tehokkaampaan nelitasoiseen vinoseulaan. Koko prosessi on murskainautomaation avulla tarkasti säädettävissä.

"Uusi Metso IC50C(TM) -automaatiojärjestelmä yhdistää esi- ja jälkimurskauksen sekä seulontavaiheet saumattomaksi kokonaisuudeksi. Koko laitos kuljettimet mukaan luettuna voidaan käynnistää ja pysäyttää yhdellä napinpainalluksella, joten päivittäinen käyttö on turvallista ja helppoa", Mäkelä toteaa.

NW Rapid täyttää eurooppalaiset turvallisuusvaatimukset, ja sille on saatavissa CE-merkintä.

Lisätietoa NW Rapid -tuotteista: http://www.metso.com/solutions/metso-nw-rapid-crushing-screening-plant/

https://youtu.be/1KM98XvaOuc

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 400 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli noin 2,9 miljardia euroa. Metso työllistää yli 12 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fiwww.twitter.com/metsogroup   

Lisätietoja:

Julius Mäkelä, tuotepäällikkö, siirrettävät ratkaisut, Metso,  puh. 041 543 4918, sähköposti: julius.makela@metso.com

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Metso Twitterissä