Lehdistötiedote toukokuuta 4, 2016 02.00.00 ip. CET

Metson murskaus- ja seulontalaitoksella ja elinkaaripalveluilla Tata Steelin Etelä-Afrikan Sedibengin rautakaivokseen lisäkapasiteettia ja pienemmät käyttökustannukset

Metson murskaus- ja seulontalaitoksella ja elinkaaripalveluilla Tata Steelin Etelä-Afrikan Sedibengin rautakaivokseen lisäkapasiteettia ja pienemmät käyttökustannukset

Metso Oyj:n lehdistötiedote 4.5.2016 klo 14:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa Tata Steel Ltd:n tytäryritykselle Sedibeng Iron Ore (Pty) Ltd:lle kiinteän murskaus- ja seulontalaitoksen Etelä-Afrikan Pohjois-Kapin alueella sijaitsevaan Sedibengin rautakaivokseen. Toimitus sisältää myös viisivuotisen elinkaaripalvelusopimuksen, joka kasvattaa Sedibengin tuotantokapasiteettia, parantaa kaluston luotettavuutta ja säästää tuotantokustannuksia.

Metso ja Sedibeng Iron Ore (Pty) Ltd., maailman johtaviin teräksentuottajiin kuuluvan Tata Steel Ltd:n tytäryritys, ovat sopineet yhdistelmätilauksesta, joka käsittää kiinteän, esi- ja jälkimurskaimet sisältävän murskaus- ja seulontalaitoksen sekä viisivuotisen elinkaaripalvelusopimuksen. Käyttöönottotarkastukset on suunniteltu vuoden 2016 lopulle, ja laitoksen on määrä olla toiminnassa vuoden 2017 alussa.

"Palvelut ja laitteet sisältävä kokonaisratkaisu varmistaa asiakkaan kannalta suunnitelmallisen kunnossapidon ja parantaa tuotannon luotettavuutta. Metsolle tilaus merkitsee uutta toimintatapaa Etelä-Afrikassa. Se on merkittävä lisäys paikalliseen laitekantaamme ja avaa meille uusia mahdollisuuksia kasvavilla markkinoilla", toteaa Metson kaivosteollisuuden myynnistä Etelä-Afrikassa vastaava Charles Ntsele.

Tilaus on kirjattu Metson vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen saatuihin tilauksiin. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Käytännön liiketoimintaetuja räätälöidyllä ratkaisulla

Sedibengin rautakaivoksella on ennestään käytössä urakoitsijan operoima Metson liikuteltava murskaus- ja seulontalaitos. Pääosakkaan Tata Steelin tavoitteena on kasvattaa kaivoksen kapasiteettia, minkä vuoksi se halusi selvittää kiinteän laitoksen kannattavuutta.

"Sedibengin päävaatimuksia olivat taattu käytettävyys ja alhaisemmat tuotantokustannukset. Analysoimme yhteistyössä asiakkaan tarpeet, esimerkiksi käyttökustannusten ja käyttöasteen tasot. Laitoksen rakenne ja prosessin suunnitteluperusteet käytiin läpi huolellisesti. Analyysin pohjalta ehdotimme teknisesti korkeatasoista ratkaisua, joka parantaa käytettävyyttä 65-70 prosentista 90:een ja kasvattaa tuntikapasiteetin 600 tonniin. Tiivis yhteistyö loppukäyttäjän kanssa parantaa Metson ymmärrystä asiakkaan liiketoiminnasta ja antaa edellytykset räätälöidyille ratkaisuille", Ntsele sanoo.

Kokonaisratkaisu sisältää 561 - 2V -tärysyöttimen, C130-leukamurskaimen, CVB 603 -seulan, HP 500 -kartiomurskaimen, kuljettimet, sähkölaitteet ja automaation sekä muut murskaus- ja seulontayksikön vaatimat apulaitteet. Elinkaaripalvelusopimus sisältää laitoksen kunnossapidon seurannan suunnittelutöineen, asiakkaan henkilöstön koulutuksen sekä vara- ja kulutusosahuollon.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 400 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli noin 2,9 miljardia euroa. Metso työllistää yli 12 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.
www.metso.com/fiwww.twitter.com/metsogroup   

Lisätietoja:
Charles Ntsele, Mining-liiketoiminnan myyntijohtaja, Etelä-Afrikka, Metso, Puh. +27 11 961 4175, sähköposti: charles.ntsele@metso.com

Eric Maricot, myyntijohtaja, Etelä-Afrikka, Metso, Puh. + 27 71 602 11 18, sähköposti: eric.maricot@metso.com

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Metso Twitterissä