Lehdistötiedote toukokuuta 25, 2016 09.00.00 ap. CET

Metson prosessiosaaminen kaivoksille ja virtauksensäädön uutuudet esillä Pohjoinen Teollisuus -messuilla Oulussa

Metson prosessiosaaminen kaivoksille ja virtauksensäädön  uutuudet esillä Pohjoinen Teollisuus -messuilla Oulussa

Metso Oyj:n ammattilehdistötiedote toukokuun 25. päivänä 2016 kello 9:00

Metso esittelee uusimpia tuote- ja palveluratkaisujaan kaivosteollisuudelle Pohjoinen teollisuus -messuilla Oulussa 25.-26.5. Osastolla 506 kerrotaan, miten Metso voi todentaa malmien materiaalivirrat kaivosprosessissa ja varmistaa virtauksensäädön korkean käytettävyyden uudella venttiilien kuntoanalyysipalvelulla.

Metson osastolla havainnollistetaan, miten SmartTag-antureilla voidaan tarkentaa kaivosten materiaalivirtojen kulkureitit. Näin voidaan varmistaa ennakolta rikastusprosessin oikeat säädöt ja korkein jalometallien saantiprosentti.

Virtauksensäädöstä esillä on uusi, täysin digitaalinen NDX-asennoitin sekä venttiilien ValveTriage -kuntoanalyysipalvelu. Uusilla tuote- ja palveluratkaisuilla varmistetaan kaivosten edellyttämä, jatkuva tuotantoprosessi.

Agnico Eaglen prosessinsäätö tarkentui SmartTageilla

Euroopan suurin kultakaivos, Agnico Eagle Finland Oy:n Kittilän kaivos, tuottaa vuosittain noin 6000 kiloa kultaa. Viime helmikuussa kaivos saavutti merkittävän miljoonan unssin (noin 31 000 kilon) tuotantorajan. Metson prosessiteknologian kehittämiä SmartTag-antureita kaivos on hyödyntänyt jo useamman vuoden ajan.

Kultakaivoksen maanalaisessa louhinnassa älytunnisteen sisältäviä SmartTag-antureita sijoitetaan räjäytetyn malmin lastauksessa käytettävien pyöräkuormaajien kauhaan näytteenoton yhteydessä. Anturit kulkeutuvat malmin mukana ensin kuorma-auton lavalle ja lopulta malmikasoille. Kasoilta anturit kulkevat murskausvaiheiden läpi. Kuljetinhihnan alla oleva tunnistin havainnoi läpimenevät anturit kertoen malmin alkuperäisen sijainnin ja pitoisuuden.

"Menetelmä on mahdollistanut syötteen alkuperän tarkemman seurannan ja näin syötteen laadun optimoinnin. Myös louhinnan laadun seuranta on helpottunut ja tarkentunut anturien myötä. Seurantaa voidaan tehdä louhoskohtaisesti louhinnasta aina rikastamon syötteeseen asti, mikä ei olisi mahdollista ilman louhinnan aikaista näytteenottoa ja näytteisiin linkitettyjä SmartTag-antureita", arvioi kaivosgeologi Leena Rajavuori Agnico Eagle Finland Oy:stä..

Lisää käytettävyyttä ennakoivalla ValveTriage -palvelulla

Kunnossapidon suunnittelun haasteena on kohdistaa toimenpiteet niitä eniten tarvitseviin laitteisiin. Metson Valve Triage -palvelu optimoi huoltotoimintaa paljastamalla heikosti toimivat venttiilit ja mittalaitteet.

Palvelu perustuu Metso Expertunen säätöpiirien seurantateknologiaan (PlantTriage), joka analysoi tuotantoprosessin toimintaa häiritseviä tekijöitä.

Metson Valve Triage -palvelu analysoi kenttälaiteiden toiminnan käyttäen olemassa olevia prosessimittauksia. Se priorisoi ongelmat niiden vakavuuden ja prosessikriittisyyden mukaan ohjaten huoltotoiminnan takaisinmaksultaan houkuttelevimpiin kohteisiin.

Valve Triage -palvelu on saatavilla kaikkien valmistajien säätöventtiilien seurantaan riippumatta valmistajasta ja venttiilityypistä.

Kuvatekstit:

Pohjoinen-Teollisuus-1: Metson pienet SmartTag-älyanturit auttavat kaivoksia tarkentamaan prosessiensa tehokkuutta.

Pohjoinen-Teollisuus-2: Tarkan virtauksensäädön tarpeisiin kehitetty, uusi NDX-asennoitin on esillä Metson osastolla.  

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 400 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2015 yhtiön liikevaihto oli noin 2,9 miljardia euroa. Metso työllistää yli 12 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com/fi, www.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Helena Marjaranta, Viestintäjohtaja, Metso, puhelin +358 20 484 3212, sähköposti helena.marjaranta@metso.com

Esitteet
Nimi
Pohjoinen teollisuus 1 Lataa
Pohjoinen teollisuus 2 Lataa

Metso in Twitter