Lehdistötiedote huhtikuuta 7, 2017 01.48.53 ip. CET

Veljekset Mäkitalo sai lisätehoja asfaltin murskaukseen Lokotrackin päivityksellä

Viidenneksen kapasiteetin lisäys on varsin tervetullut asia murskausurakointiin. Tämän verran lisää tehoja on kehitetty runsaassa vuosikymmenessä Suomen suurimpiin murskausurakoitsijoihin kuuluvan Veljekset Mäkitalo Oy:n mukaan Metson Lokotrack LT1213S-iskupalkkilaitokseen. Päivitys uuteen oli siis kannattava sijoitus.

"Suoraveto, hydraulinen asetuksen säätö ja polttoainetta säästävä tyhjäkäyntiautomatiikka murskan tyhjennyttyä ovat asiakkaan kannalta tärkeimmät uudistukset," kommentoi uutta työkaluaan Veljekset Mäkitalo Oy:n työmaan päällikkö Jani Hietanen.

"Viidenneksen kapasiteetin lisäys on merkinnyt sitä, että kierrätysasfaltin murskaus ja seulonta 16 mm:n kokoon on tuottanut parhaina päiviä yli 2000 tonnia uusiokäyttöön käytettävää asfalttia. Ja nyt vasta totuttelemme uuden laitteen käyttöä ja virittelemme prosessia," Hietanen lisää.

Asfalttia murskataan uusiokäyttöön

Kuten Mäkitalon aiempi, vuonna 2006 hankittu LT1213S, myös maaliskuun lopulla käyttöön otettu tuliterä mallikin kiertää eri puolilla Suomea pääosin asfaltin murskauksessa. 

Toisena työmaana laitteella oli lähes 18 000 tonnin urakka Eurajoen Hankkilassa Skanskan Rauman alueen yksikölle. Siistit, murskatut ja seulotut asfalttikasat päätyvät huhtikuusta lähtien osaksi uutta tiepinnoitetta viereisellä Skanskan asemalla. Kierrätysmateriaalia pystytään sekoittamaan massaan 30-50%.

"Uuden Lokotrack-mallin vaihdelaatikolla toteutetussa suoravedossa on aiempaa hydrauliteknikkaa parempi hyötysuhde. Iskupalkkimurskaimen veto ei tunnu loppuvan koskaan. Murskain imee syötteen niin tehokkaasti, että syötintä ei ole saatu pysähtymään ylitäytön takia kertaakaan," Jani Hietanen mainitsee.

"Hydraulinen asetuksen säätö murskan pyöriessä on kyllä hieno juttu. Koko työ voidaan tehdä IC:n nappia painamalla, turvallisesti murskaa avaamatta. Vasara kalibroidaan ensin ajamalla se kiinni seinään, jonka jälkeen millintarkka asetus on vapaasti valittavissa," Hietanen summaa.

Erikoisiskupalkeilla tavoitteena 40 000 tonnin murskaus

Lokotrackin NP1213M-iskupalkkimuskaimessa käytetään kromiteräksestä valettuja iskupalkkeja, joissa on keraamiset insertit. Veljekset Mäkitalon tavoitteena on saada yhdellä iskupalkkisetillä murskatuksi noin 40 000 tonnia, eli 20 000 tonnia kummallakin puolella.

Asfaltin murskauksessa on käytössä 30-40 mm:n asetus. Seulassa on 20 mm:n teräsverkko, joka erottelee valmiista lopputuotteesta murskaimen palautuvan ylitteen (25-30% materiaalivirrasta). Polttoaineen kulutus on asettunut ensimmäisissä urakoissa 35-40 litran välille tunnissa.

Myös betonia ja raakakuonaa syötteeksi  

Teiltä kuoritun asfaltin ohessa Veljekset Mäkitalon uuden iskupalkkilaitoksen ruokalistaan kuuluvat jatkossa eri puolilla Suomea myös purettujen rakenteiden betoni ja raakakuona.

  

Lisätietoja:

Veljekset Mäkitalo Oy, Jouko Mäkitalo, puhelin 0400 530 401, sähköposti info@veljeksetmakitalo.fi

Metso, Minerals-toimiala, Esa Berg, puhelin 040 837 8692, sähköposti esa.berg@metso.com


Kuvatekstit (klikkaa kuvalinkkejä tiedotteen alla ladataksesi originaalikuvat:


Veljekset-Mäkitalo-1: Veljekset Mäkitalo on päässyt uudella LT1213S-iskupalkkilaitoksellaan jo toisella työmaalla jopa 200 tonnin tuntivauhtiin asfaltin murskauksessa.

Veljekset-Mäkitalo-2: Työmaan päällikkö Jani Hietasella on syytä hymyillä: aurinko paistaa ja toinen urakka Metson uudella LT1213S-iskupalkkilaitoksella valmistui etuajassa.Esitteet
Nimi
Veljekset-Mäkitalo-1 Lataa
Veljekset-Mäkitalo-2 Lataa

Metso in Twitter