Lehdistötiedote elokuuta 9, 2017 10.27.18 ap. CET

Metso esittelee mullistavan MX4-kartiomurskaimen ensimmäistä kertaa Suomessa Maxpo-messuilla

Uusi, mullistava Metso MX4(TM) -kartiomurskain on esillä ensimmäistä kertaa Suomessa Maxpo-messuilla Hyvinkäällä 7- 9. syyskuuta Metson osastolla A45. Murskainuutuuden Multi-Action(TM)-murskausteknologia yhdistää kierrettävän ulkorungon ja mäntätekniikan samaan murskaimeen. Alkuvuodesta markkinoille tuotua MX-murskainta on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 20 kappaletta.

"MX-murskainten myynti on ylittänyt selvästi asettamamme odotukset. Tämä kertoo selvästi siitä, että asiakkaamme toivovat nykyisin murskaimiltaan korkeampaa käytettävyyttä ja alempia käyttökustannuksia. MX:n kaksiosainen asetuksen säätöjärjestelmä näyttää vastaavan hyvin kiviainesten tuottajien vaatimuksiin," kommentoi Metson myynnin tuesta vastaava johtaja Jouni Mähönen.

Yhdysvaltojen maaliskuisen esittelyn jälkeen MX-murskain esitellään Euroopassa lähes yhtäaikaisesti Saksassa Steinexpo-messuilla ja Suomessa Maxpossa.

"Uskomme vankasti, että MX-murskainuutuus kiinnostaa myös eurooppalaisia asiakkaitamme. Metso on tunnettu jo vuosikymmenten ajan keskeisenä kartiomurskainten kehittäjänä. MX-murskaimen kehitystyö osoittaa jälleen tahtotilamme löytää asiakkaillemme uusia, innovatiivisia ratkaisuja heidän toimintansa tehostamiseksi," Mähönen lisää.

Maxpo-näyttelyssä esillä oleva MX4-kartiomurskaimen maksimiteho on 315 kW. Murskaimen kita-aukko on suurimmillaan 254 mm, ja murskain yltää käyttökohteesta riippuen jopa 600 tonnin tuntikapasiteettiin.


Alkuperäisen Lokotrack-laitesarjan kehitystyö jatkuu

Metso esittelee lisäksi Maxpo-messuilla tunnetusta, alkuperäisestä Lokotrack-laitesarjasta uudistetun, tela-alustaisen Lokotrack LT1213S-iskupalkkilaitoksen, jossa on mukana kaksitasoseula. Malli on suosituin iskupalkkilaitos, jolla voidaan murskata ja seuloa valmiiksi lopputuotteiksi tehokkaasti mm. kalkkikiveä sekä kaikkia kiviperäisiä kierrätysmateriaaleja, kuten betonia ja asfalttia.

Uudistetun LT1213S-mallin polttoainetalous on entistä parempi murskaimen suoravedon ja tyhjäkäyntiautomatiikan ansiosta. Laitteessa on lisäksi Metso Metrics-valmius satelliitin välityksellä tapahtuvaan etävalvontaan sekä ICr-optiolla turvalliseen ja kätevään toimintojen säätöön langattomasti kaivinkoneen hytistä.

Lokotrack LT1213S painaa 51 tonnia ja laitteen voimanlähteenä on Caterpillarin 310 kW:n dieselmoottori.  Iskupalkkimurskaimen 1320 x 900 mm:n syöttöaukko mahdollistaa myös suurikokoisen syötteen murskauksen.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Palvelemme kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, kaasu-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuuksia. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta ainutlaatuisen tietotaitomme, kokeneiden asiantuntijoidemme ja innovatiivisten ratkaisujemme avulla. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.

Tuotevalikoimaamme kuuluu kaivos- ja kivenmurskauslaitteita ja -järjestelmiä sekä teollisuusventtiileitä ja venttiiliohjaimia. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 000 palveluammattilaisen verkoston avulla. Metsolle turvallisuus on ykkösasia.

Metson osakkeet on listattu NASDAQ OMX Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli noin 2,6 miljardia euroa. Metso työllistää yli 11 000 henkeä yli 50 maassa. Expect results.

www.metso.com, www.twitter.com/metsogroup 

Lisätietoja:

Jouni Mähonen, Johtaja, Myynnin tuki, Metso, puhelin +358 40 837 9346, sähköposti jouni.mahonen@metso.com

Helena Marjaranta, Viestintäjohtaja, Metso, puhelin +358 20 484 3212, sähköposti helena.marjaranta@metso.com

Kuvatekstit (klikkaa kuvalinkkejä tiedotteen alla ladataksesi originaalikuvat):

Maxpo-Metso-1: Metson MX-murskainuutuudessa karkea säätö tehdään kierrettävän ulkorungon avulla ja päivittäinen, tarkka säätö perinteisellä mäntätekniikalla.

Maxpo-Metso-2: Uudistettu Lokotrack LT1213S-iskupalkkilaitos on suosittu maailmanlaajuisesti ja myös Suomessa. Tällä laitteella murskattiin viime keväänä asfalttia Länsi-Suomessa.

Esitteet
Nimi
Metso-Maxpo-1 Lataa
Metso-Maxpo-2 Lataa

Metso in Twitter