Lehdistötiedote marraskuuta 27, 2018 10.00.00 ap. CET

Metso laajentaa NW Rapid -murskausyksiköiden tuotevalikoimaa

Metso laajentaa NW Rapid -murskausyksiköiden tuotevalikoimaa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 27.11.2018 klo 10:00 paikallista aikaa

Metso tuo markkinoille uusia suuremman kapasiteetin pyöräalustaisia murskausyksiköitä suosittuun Metso NW RapidTM -sarjaan. Kookkaamman leukavaunun lisäksi saatavilla on nyt myös suuremmilla kara- ja kartiomurskaimilla varustettuja NW Rapid -malleja, mukaan lukien ensimmäinen MX(TM)-murskainta hyödyntävä vaunumalli. Helposti rekan perävaunulla kuljetettavaa NW Rapid -vaunulaitosmallistoa on myyty jo yli tuhat kappaletta.

Murskaus- ja seulontaprosessin suunnittelu voi tavallisesti kestää kuukausia. Lisäksi kiviaineisten tuottajien on usein hankala siirtää kalustoaan eri työmaiden välillä. NW Rapid on markkinoiden ensimmäinen pyöräalustainen murskauslaitos, joka voidaan kuljettaa tehtaalta vakiokonteissa ja sen jälkeen vakiokokoisissa perävaunuissa työmaalta toiselle. Ketterän laitekonseptin ansiosta tuottajat pystyvät tarjoamaan asiakkailleen kannattavasti eri kokoluokan urakoita.

Liikuteltavuuden lisäksi NW Rapid -malliston etuja ovat nopea käyttöönotto ja luokkansa suurin tuotantokapasiteetti. NW Rapid on suunniteltu niin, että sen pakkaus ja uudelleen asentaminen voidaan tehdä 24 tunnissa. 11 valmista asemapiirrosta nopeuttavat murskausprosessin suunnittelua merkittävästi. Ratkaisu koostuu moduuleista, joista voidaan luoda lukuisia yhdistelmiä tarpeen mukaan.

"Iso osa asiakkaistamme toimittaa kiviaineksia julkisiin hankkeisiin, jotka voivat kestää muutamasta kuukaudesta pariin vuoteen. Hankkeen vaiheesta riippuen, asiakkaidemme on pystyttävät tarjoamaan ajoittain hyvinkin korkeaa kapasiteettia. Uudet Rapid-mallit mahdollistavat kapasiteetin noston hetkellisesti jopa 500 tonnin tuntituotantoon, mikä vastaa jo kiinteiden laitosten kapasiteettia. Joustavuuden ansiosta asiakkaat pystyvät reagoimaan paremmin lyhyellä varoitusajalla tuleviin tilaustöihinsä ja ottaa vastaa urakoita, joita perinteisillä kiinteillä ratkaisuilla ei voi toteuttaa", kertoo Metson pyöräalustaisten ja modulaaristen ratkaisujen kehitystä johtava Julius Mäkelä.

NW Rapid -sarjan mallit ovat sähkökäyttöisiä ja niissä on vakiovarusteena Metson IC(TM) Series -murskausautomaatio. Lisäksi sarjan laitteet on mahdollista liittää Metso Metrics -etävalvontapalveluun, jonka avulla voidaan keskitetysti seurata ja optimoida kokonaisten murskauskalustojen tuotantoa sekä energiankulutusta.

Uudet Rapid-mallit kiinnostavat maailmalla

NW Rapid -sarja soveltuu korkealaatuisten lopputuotteiden tuotantoon monivaiheisilla murskaus- ja seulontayksiköillä. NW120(TM)-leukavaunu saa kumppanikseen seulalliset NW330GPS(TM)-karamallin ja NW300HPS(TM)-kartiomallin. Sarjan uusin tulokas, NW4MXS(TM), tuo vuonna 2017 lanseeratun MX4 Multi-Action-kartiomurskaimen ensimmäistä kertaa integroituun ratkaisuun. Täysimittaiseen sarjatuotantoon NW4MXS siirtyy vuoden 2019 toisella puoliskolla. Muiden mallien osalta tuotanto on käynnistynyt ja laitteita toimitetaan asiakkaille ympäri maailmaa.

NW Rapid -sarja on herättänyt suurta kiinnostusta. Joustavaa ja kustannustehokasta vaunulaitosmallistoa on vuodesta 2015 lähtien myyty jo yli tuhat kappaletta.

"Metson murskaus- ja seulontalaitosten kysyntä on viime vuosina ollut kasvussa ja NW Rapid onkin nopeasti noussut yhdeksi suosituimmista malleistamme erityisesti nopeasti kasvavilla markkinoilla kuten Intiassa, missä kaupungistuminen ja valtavat julkiset infrastruktuurihankkeet ovat kiihdyttäneet kivenmurskausalan kasvua.  Joustavien käyttömahdollisuukseensa ansiosta NW Rapid kiinnostaa myös useilla muilla markkinoilla: laitteita on myyty jo yli 20 maahan", sanoo Metson kivenmurskauslaitetarjoomasta vastaava johtaja Renaud Lapointe.

Lisätietoa NW Rapid -tuotteista saatavilla verkkosivuillamme.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli noin 2,7 miljardia euroa. Metsolla on yli 12 000 työntekijää yli 50 maassa. metso.com, twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:


Julius Mäkelä, johtaja, pyöräalustaiset ja modulaariset tuotteet, Metso,  puh. 041 543 4918, sähköposti: julius.makela@metso.com 

Helena Marjaranta, viestintä- ja sidosryhmäsuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com 

Esitteet
Nimi
NW330GPS Lataa
NW120 Lataa
NW300HPS Lataa

Metso Twitterissä