Lehdistötiedote toukokuuta 8, 2018 12.15.00 ip. CET

Kattasora Oy varmistaa betonisoran laadun Metson Lokotrack ST4.8-kolmitasoseulalla

Kattasora Oy varmistaa betonisoran laadun Metson Lokotrack ST4.8-kolmitasoseulalla

Metso Oyj:n lehdistötiedote 8.5.2018 klo 12:15 paikallista aikaa

Ensiluokkainen laatu ja kustannustehokas toiminta ovat keskeisiä laukaalaisen Kattasora Oy.n tavoitteita betonisoran tuotannossa. Metso uudella Lokotrack ST4.8-kolmitasoseulalla yritys vie urakointiaan eteenpäin: seulonta tarkentuu, kapasiteetti kasvaa ja polttoainekulut pienenevät.

"Meille tärkeässä, 0-8 mm:n betonisoran seulonnassa ST4.8 tarjoaa aiempaan seulamallin verrattuna 30-40% lisää tehoa. Samalla vanhan seulan 30-40 litran tuntikulutus on pudonnut 13 litraan," arvioi ensikokemuksiaan uudesta seulasta Kattasora Oy:n toimitusjohtaja Marko Leinonen

"Arvostamme ST4.8:ssa myös kotimaisuutta sekä IC-ohjauksen tarjoamaa älykkyyttä ja mahdollisuutta keskeisten toimintojen ohjaukseen langattomasti pyöräkuormaajan hytistä," Leinonen lisää.

Seulontaa 40 vuoden kokemuksella 

Kattasora Oy on kehittynyt 40 vuodessa tunnetuksi betonisorien ja karkeampien laatujen toimittajaksi Jyväskylän seudulla. Erkki ja Pentti Kauppisen sekä Helka Jaatisen vuonna 1977 perustama yhtiön tuotteilla on rakennettu mm. Keitele-Päijänne -kanavaa ja Lidlin massiivista logistiikkakeskusta.

Nykyisin Kattasora-tiimiin kuuluvat Marko Leinosen lisäksi seulonnasta vastaava Vesa Kauppinen, kuljetuksista vastaavat Joni Kotila, Aarno Peura ja Aki Nieminen. Pyöräkuormaajan ratissa on aloittanut työharjoittelussa Matti Ollikainen.

Nykyisin Kattasoran suuripiin asiakkaisiin kuuluu Laukaan Betonin elementtitehdas Jyväskylässä ja betoniasema Vaajakoskella. Esimerkiksi alkuvuodesta Kattasora toimittaa betonituotantoon noin 40 000 tonnin ainekset.

"Periaatteenamme on myös palvella pieniä sorantarvitsijoita - vaikka kuorma kerrallaan. Päätuotteemme, 0-8 mm:n ja 0-4 mm:n soralaatujen lisäksi tuotamme 8-16 mm:n ja 16-32 mm:n singeleitä ja fillerihiekkaa," Marko Leinonen luettelee.

Lähes puolet lisätehoja uudella ST4.8 -seulalla

Kattasoran aiempi, Metson toimittama Lokotrack ST3.8-seula vaihtui maaliskuussa uuteen ST4.8-kolmitasioseulaan vielä tuntuvassa pakkaskelissä. Webaston kanssa parinkymmen asteen pakkasaamuista on selvitty hyvin.

"Uuden seulan tehokkuus on kyllä yllättänyt meidät täysin - se on lähes puolet tehokkaampi kuin aiempi mallimme. Samalla polttoainekulut ovat tippuneet alle puoleen entisestä," Marko Leinonen kommentoi.

Vesa Kauppinen kiittelee lisäksi ST4.8:n melutasoa:

"Caterpillarin tasakierrosmoottori on koteloitu ST4.8:aan niin, että seulasta on tullut  varsin hiljainen peli," Kauppinen kiittelee.

Päivätarve betonisorassa vajaat 700 tonnia

Päälajikettaan, 0-8 mm:n betonisoraa, Kattasora seuloo tarpeen mukaan, keskimäärin vajaat 700 tonnia päivässä. ST4.8 on varustettu teräsverkoilla, joista ylätasolla käytetään 18-200 mm:n, keskellä 10 mm:n ja alimpana 0-4 mm:n verkkoja.

"Tavoitteena on maksimoida laatu ja 0-8 mm:n osuus tuotannossamme. Kapasiteettia ST4.8:ssa riittäisi kyllä paljon enempäänkin, mitä ehdimme penkasta syöttää" Marko Leinonen arvioi.

Sorat liikahtavat Laukaan Kuusaasta tarvitsijoille kahdella yhdistelmällä, joista toiseen mahtuu 45 tonnin sorat.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön liikevaihto oli noin 2,7 miljardia euroa vuonna 2017. Metsolla on yli 12 000 työntekijää yli 50 maassa. 

metso.com/fitwitter.com/metsogroup 

Lisätietoja:

Kattasora Oy, toimitusjohtaja Marko Leinonen, puh.: 040 760 5200, sähköposti: marko.leinonen@kattasora.fi

Metso Minerals Oy, aluemyyntipäällikkö Jussi Mäkelä, puh. 040 833 6738, sähköposti: jussi.m.makela@metso.com

Helena Marjaranta, viestintäjohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Katso myös juttuun liittyvä video: https://youtu.be/f_XUT5vYPEc.

Kuvatekstit:

Kattasora-1: Kattasoran seulontatiimi aloittamassa päivän urakkaa: seulonta vastaava Vesa Kauppinen (vas.), toimitusjohtaja Marko Leinonen, kuljettaja Joni Kotila ja työharjoittelija Matti Ollikainen.

Kattasora-2: Uusi Lokotrack ST4.8 -kolmitasoseula täyttää Kattasoran betonisoralle asetetut laatuvaatimukset ja myös kapasiteettitavoitteet. 

Esitteet
Nimi
Kattasora-1 Lataa
Kattasora-2 Lataa

Metso in Twitter