Lehdistötiedote kesäkuuta 11, 2018 09.00.00 ap. CET

Metson Tampereen tehtaan 777 aurinkopaneelia tuottavat virran neljännekseen tehtaan valaistuksesta

Metson Tampereen tehtaan 777 aurinkopaneelia tuottavat virran neljännekseen tehtaan valaistuksesta

Metso Oyj:n lehdistötiedote 11.6.2018 klo 09:00 paikallista aikaa

Metson Tampereen Hatanpään tehtaalla on otettu käyttöön yksi Pirkanmaan suurimmista aurinkosähköjärjestelmistä. Yhteensä 777 paneelia käsittävä järjestelmä tuottaa jatkossa noin neljänneksen koko tehdasalueen valaistukseen käytettävästä sähköstä. Samalla toimipisteen sähkönkäytön aiheuttamat hiilidioksidipäästöt vähenevät.

"Tehtaallamme on yhteensä noin 32 000 neliömetriä valaistua hallitilaa, josta noin 8000 neliötä valaistaan jatkossa aurinkosähköllä, kertoo Metson kunnossapitopäällikkö Tuomas Virtanen.

"Aurinkosähköön panostus on osa Metson maailmanlaajuista tavoitetta pienentää yhtiön energiankulutusta viidenneksellä. Paneelien asennuksen lisäksi vähennämme sähkönkulutusta Tampereella vaihtamalla tehtaan valaistus sähköä säästävään led-tekniikkaan," Tuomas Virtanen jatkaa.

Kokoonpanohallin katolle asennetun aurinkosähköjärjestelmän teho on noin 214 kW. Vuodessa sähköä arvioidaan tuotettavan noin 180 megawattituntia. Järjestelmä kytketään kiinteistön sähköverkkoliittymän kautta sähkönjakeluverkkoon.

Aurinkovoimalan elinkaaren arvioidaan olevan noin 35 vuotta. Nykytekniikalla tuotantoa on myös pilvisellä säällä ja talviaikaan. Huipputeholla järjestelmä toimii vuodessa noin 880 tunnin ajan. Eniten aurinkosähköä syntyy toukokuussa.

Aurinkosähköjärjestelmän omistaa ja toteuttaa Solarigo Oy.

Solarigo on vuonna 2015 perustettu, Tampereella ja Jyväskylässä toimiva, uusiutuvaa aurinkosähköä tarjoava suomalainen energiayhtiö. Yhtiö on erikoistunut yritysten aurinkosähköjärjestelmien toteutukseen. Yhtiöllä on valmistuneita ja rakenteilla olevia aurinkosähkövoimaloita yhteensä 12,4 megawatin verran.

Kuva: Kunnossapitopäällikkö Tuomas Virtasen esittelemä, Metson Tampereen tehtaan yhteensä 777 aurinkopaneelia käsittävä järjestelmä, on asennettu Tampere-Helsinki radan varressa sijaitsevan kokoonpanohallin katolle.

Kuva: Tuomas Virtanen seuraa paneeleista sisään tulevan virran määrää, joka kesäkuun 5. päivän pilvisessä säässä ylitti 100 kW:n tehon.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön liikevaihto oli noin 2,7 miljardia euroa vuonna 2017. Metsolla on yli 12 000 työntekijää yli 50 maassa. 

metso.com/fitwitter.com/metsogroup 

Lisätietoja:

Tuomas Virtanen, kunnossapitopäällikkö, Metso Minerals Oy, puhelin 040 703 0203 sähköposti: tuomas.virtanen@metso.com

Pekka Härkönen, myyntijohtaja, Solarigo Oy, puhelin 040 5432 327, sähköposti: pekka.harkonen@solarigo.fi

Helena Marjaranta, viestintä- ja sidosryhmäsuhdejohtaja, Metso Oyj, puhelin 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Esitteet
Nimi
Metso-aurinkosähkö-1 Lataa
Metso-aurinkosähkö-2 Lataa

Metso in Twitter