Lehdistötiedote elokuuta 29, 2018 11.00.00 ap. CET

Hyvä vastaanotto Lokotrack Urban -murskaus-laitoksille - melualue supistuu jopa alle 10 metriin

Hyvä vastaanotto Lokotrack® Urban(TM) -murskaus-laitoksille - melualue supistuu jopa alle 10 metriin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 29.8.2018 klo 11:00

Metson viime vuonna esittelemät, melu- ja pölysuojatut Lokotrack Urban-  leukamurskauslaitokset ovat saaneet hyvän vastaanoton erityisesti Pohjoismaissa. Patentoitu Urban-konsepti supistaa suojaimia edellyttävän, yli 85 desibelin melualueen laitteen ympärillä 9-11 metriin mahdollistaen murskausurakoinnin myös kaupunkikeskustoissa.

Melusuojaus on toteutettu Lokotrack Urban -malleissa murskaimen ympärille asennettavalla koteloinnilla. Myös syöttösuppilon laitojen kumivuoraus vähentää melua. Pöly puolestaan minimoidaan tehokkailla korkeapainevesisuihkuilla, jotka on suunnattu murskaimen kitaan ja purkukuljettimen päähän.

Kuva: Murskauslaitoksen tehokas melu- ja pölysuojaus ei rajoita laitteen nopeaa käyttöönottoa, mikä onnistuu kuljetuksen jälkeen jopa alle 15 minuutissa.

Metso on tällä hetkellä ainoa laitevalmistaja maailmanlaajuisesti, jonka mallistossa on mukana ympäristöä säästävät, erityisesti melun ja pölyn torjuntaan kehitetyt erikoismallit. Urban-laitteita on tällä hetkellä käytössä Suomessa, Ruotsissa ja Ranskassa.

Rakennustonttien kiviaines murskataan paikan päällä

Pääkaupunkiseudulla työskentelevällä Lokotrack Urban LT106-leukamurskauslaitoksella urakoidaan asutuilla kaupunkialueilla. Esimerkiksi rakennustonteilta louhittava kiviaines voidaan murskata paikan päällä.

"Metson Urban-malli on tällä hetkellä ainoa murskainmalli, joka täyttää Helsingin kaupungin määrittelemät, kaupunkialueella murskaukseen liittyvät lupaehdot," selvittää Metson aluemyyntipäällikkö Mikko Takaniemi.

"Käytännössä asiakkaamme pystyy murskamaan hyvin lähellä asutusta häiritsemättä ympäristöä. Näin vältetään myös ylimääräistä kuorma-autoliikennettä, kun tontilla syntyvää mursketta pystytään hyödyntämään rakennusten perustuksia tehtäessä," Takaniemi lisää.

"Lisäksi melusuojaus on toteutettu käyttäjäystävällisesti niin, että esimerkiksi leukamurskaimen huoltotyöt eivät hidastu."

Kuva: Virtaviivaisesti suunniteltu melukotelointi ei lisää laitteen kokoa eikä häiritse murskaimen huoltotöitä.

Kuljetus yhtenä kappaleena ilman erityslupia

Kompakti, noin 46 tonnia painava Lokotrack Urban LT106-leukamurskauslaitos voidaan siirtää työmaalta toiselle vaivattomasti yhtenä kappaleena ilman erityslupia. Laite on nopea ottaa käyttöön, sillä esimerkiksi syöttimen laidat voidaan nostaa työasentoon hydraulisesti. Prosessiautomaation ansiosta laite säätää itse toimintaansa parhaan tehokkuuden saavuttamiseksi.

Luonnonkiven ohessa laitteella voidaan murskata kaikkia kiviperäisiä kierrätysmateriaalia, kuten betonia, tiiliä ja asfalttia.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2017 yhtiön liikevaihto oli noin 2,7 miljardia euroa. Metsolla on yli 12 000 työntekijää yli 50 maassa.

www.metso.fiwww.twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Mikko Takaniemi, aluemyyntipäällikkö, Metso Oyj, puhelin 050 4014 417, sähköposti: mikko.takaniemi@metso.com

Helena Marjaranta, viestintä- ja sidosryhmäsuhdejohtaja, Metso Oyj, puhelin 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com  

Esitteet
Nimi
Metso_Lokotrack_Urban_1 Lataa

Metso in Twitter