Lehdistötiedote huhtikuuta 29, 2019 10.00.00 ap. CET

Metso toimittaa kaksi kevytlavaa Bolidenin Aitikin kaivokseen Ruotsissa

Metso toimittaa kaksi kevytlavaa Bolidenin Aitikin kaivokseen Ruotsissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 29.4.2019 klo 10:00 paikallista aikaa

Metsolta on tilattu kaksi Metso Truck Body -kevytlavaa Bolidenin Aitikin kaivokseen Ruotsin Jällivaaraan. Lisäksi Metso toimittaa kumivuoraukset viiteen kiviautoon.

Puolessa Bolidenin kiviautoista on käytetty Metson kumivuorauksia useiden vuosien ajan, koska vuoraus tekee työskentelystä miellyttävämpää ja helpottaa kunnossapitoa. Bolidenin päätös hankkia uusi Metso Truck Body -ratkaisu auttaa Aitikin kaivosta maksimoimaan kaluston suorituskykyä.

Metso Truck Body -ratkaisussa yhdistyvät kumivuorauksen hyvät ominaisuudet ja teräksen erinomainen rakenteellinen lujuus. Joustava kumi vaimentaa kaikki iskut, ja siksi teräsrakenne voi olla tavanomaista kevyempi. Tämän ansiosta runko kestää suurimmatkin iskut keveydestään huolimatta.  Lisäksi hyötykuormat voivat olla suuremmat ja kumivuoraus vähentää kunnossapidon tarvetta, jolloin käyttökustannukset alenevat.

"Metso ja Boliden ovat tehneet yhteistyötä useita vuosia löytääkseen ratkaisuja, jotka tehostavat kuljetuksia ja parantavat kuljettajien työoloja Aitikissa. Metso Truck Bodyn käyttöönotto on merkittävä virstanpylväs. Se on markkinoiden kustannustehokkain kevytlava, koska se pienentää kaivoksen kuljetuskustannuksia minimoimalla kunnossapidon tarpeen ja maksimoimalla malminkuljetuskapasiteetin", toteaa Lars-Erik Bergman, Metson myyntipäällikkö Pohjois-Ruotsissa.

Metso Truck Body -kevytlavat asennetaan Aitikin kahteen kiviautoon, joiden hyötykuorma on yli 290 tonnia. Metson kevytlavat painavat 20 prosenttia vähemmän kuin alkuperäisvalmistajien lavat, ja niihin mahtuu 11 tonnia enemmän malmia.

Tilaus on kirjattu Metson vuoden 2019 ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin, ja toimituksen on määrä tapahtua syyskuussa.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljardia euroa. Metsolla on yli 13 000 työntekijää yli 50 maassa.

metso.com, twitter.com/metsogroup

Lisätietoja:

Lars-Erik Bergman, myyntipäällikkö, Nordics-markkina-alue, Metso, Tel. +46 703135411, E-mail:  lars-erik.bergman@metso.com

Helena Marjaranta, viestintä- ja sidosryhmäsuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. +358 20 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Esitteet
Nimi
Metso-Truck-Body Lataa

Metso Twitterissä