Lehdistötiedote kesäkuuta 6, 2019 09.45.00 ap. CET

Mitä planeetallemme kuuluu? Uusi Studio Planet -podcast kertoo

Metso Oyj:n lehdistötiedote 6.6.2019 klo 9:45 paikallista aikaa

Studio Planet on kestävämmän yhteiskunnan podcast, jossa keskustellaan siitä, miten käyttää maapallon resursseja vastuullisesti arkemme aineksina. Viisiosaista sarjaa juontaa Riku Rantala ja sen on tuottanut Metso.

Vaikka yksittäisiä kulutustottumuksia voi muuttaa, tarvitsemme valtavan määrän erilaisia luonnonvaroja ja raaka-aineita yhteiskunnan ja ihmisten arjessa. Esimerkiksi kiviä ja mineraaleja tarvitaan kaikkeen aina rakentamisesta älylaitteisiin ja lääkkeisiin. Niiden käyttö lisääntyy jatkuvasti väestön kasvun, keskiluokkaistumisen, kaupungistumisen ja globalisaation myötä.

Teollisuudella on merkittävä rooli siinä, että raaka-aineita käsitellään, käytetään ja kierrätetään kestävällä tavalla. Siksi kivi- ja kaivosalan, prosessiteollisuuden ja kierrätykseen liittyvien laitteiden parissa työskentelevä Metso haluaa luoda entistä enemmän yhteistä keskustelua uudella Studio Planet -podcastilla.

Keskustelua asenteista ja uusista ulottuvuuksista

Riku-rantala-StudioPlanet.jpg

Viiden jakson aikana Riku Rantala tapaa eri alojen asiantuntijoita, joiden kanssa etsitään vastauksia ihmisiä askarruttaviin suuriin kysymyksiin. Sarjan avausjakso ”Missä mennään, planeetta julkaistaan tänään 6.6.(www.metso.com/studioplanet). Jakso käsittelee maapallon kuulumisia ilmastonmuutoksen keskellä ja sitä, miten se vaikuttaa asenteisiimme. Keskustelijoina ovat professori ja Helsingin yliopiston bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan varadekaani Atte Korhola sekä Zero Waste -aatteen edelläkävijä, kirjailija Otso Sillanaukee

Toisessa jaksossa ”Luopumisen tuska ja autuus” aiheena on se, miten kaupungistuminen, vaurastuminen ja ilmastonmuutos vaikuttavat kulutustottumuksiimme. Kestävästä elintasosta ja luopumisesta keskustelevat ympäristöekonomian professori, Suomen Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen Helsingin yliopistosta sekä yrittäjä, vaikuttaja ja bloggaaja Natalia Salmela. Kolmannessa jaksossa ”Pelastaako teknologia meidät?” pohditaan pelastaako teknologia meidät. Metson digitalisaatiojohtaja Jani Puroranta ja keksijä ja yrittäjä Perttu Pölönen puhuvat teknologian ja digitalisaation saavutuksista ja siitä, millaisia keinoilla voidaan edistää luonnonvarojen vastuullista käyttöä sekä hidastaa ilmaston lämpenemistä.

Podcastin neljännessä jaksossa ”Hyvä kiertämään” puhutaan kiertotaloudesta ja kierrätyksestä. Voidaanko luonnonvarojen kestävään käyttöön vaikuttaa? Mukana keskustelussa ovat dosentti, Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar ja Talous ja nuoret TATin kiertotalousasiantuntija Päivi Kosunen.

Sarjan viides jakso ”Linnunradan käsikirja louhijalle” avaa uudenlaisia ulottuvuuksia. Jaksossa pohditaan, onko raaka-aineiden etsintää mahdollista laajentaa maapallon rajojen ulkopuolelle. Kosmologi Kari Enqvist ja astronautin urasta haaveileva astrofyysikko Sissi Enestam keskustelevat uuden ajan löytöretkeilyn ja avaruuslouhinnan kysymyksistä ja etiikasta.                    

Podcast-jaksot ovat kuunneltavissa Spotifyssa, SoundCloudissa ja iTunesissa sekä Metson verkkosivujen kautta osoitteessa metso.com/studioplanet. Jaksot julkaistaan kesätorstaisin 6.6., 13.6., 20.6., 27.6. ja 4.7.

Metso kuuluu alallaan maailman johtaviin teollisuusyrityksiin. Tarjoamme laitteita ja palveluja luonnonvarojen kestävään käsittelyyn ja virtaukseen kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys- ja prosessiteollisuudessa. Ainutlaatuinen osaamisemme ja innovatiiviset ratkaisumme auttavat asiakkaitamme tehostamaan toimintaansa, vähentämään riskejä ja parantamaan kannattavuutta. Metson osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön liikevaihto oli noin 3,2 miljardia euroa vuonna 2018. Metsolla on yli 13 000 työntekijää yli 50 maassa.

metso.com/fitwitter.com/metsogroup 

Lisätietoja:

Helena Marjaranta, viestintä- ja sidosryhmäsuhdejohtaja, p. 020 484 3212, sähköposti: helena.marjaranta@metso.com

Metso Twitterissä