Lehdistötiedote huhtikuuta 20, 2020 03.00.00 ip. CET

Metso lahjoittaa kannettavia tietokoneita lasten etäopiskelun tukemiseksi

Metso toimittaa 60 käytettyä kannettavaa tietokonetta lasten ja nuorten koulukäyttöön Suomessa.

Hanke tietokoneiden lahjoittamisesta on saanut alkunsa jo 2015, ja sen suojelijana on tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Hankkeen taustalla on halu auttaa ja mahdollistaa lasten ja nuorten menestyksekäs opiskelu.  Kierrättämällä käytettyjä tietokoneita ja lahjoittamalla niitä eteenpäin perheille voidaan antaa lapsille tasa-arvoiset mahdollisuudet etäopiskeluun ja varmistaa, ettei kukaan lapsi tai nuori jää opinnoissaan jälkeen tietokoneen puutteen vuoksi

Metso lahjoitti käytettyjä tietokoneita koulukäyttöön

Kampanjan kautta voi lahjoittaa joko rahaa tai tietokoneita. Opetushallitus ja kuntaliitto yhdessä pääyhteistyökumppaneidensa kanssa auttavat löytämään apua tarvitsevat perheet kunnissa. Pääyhteistyökumppaneiden (3Stepit, Microsoft ja Kotimaanapu) lisäksi mukana on jo parikymmentä suomalaista yritystä, Metso mukaanlukien. Metson ensimmäinen erä koneita lähti jaettavaksi perjantaina 17.4.

”Olemme hyvin iloisia, että voimme helposti ja pienellä vaivalla auttaa lasten ja nuorten opskelua merkittävästi. Tässä koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa koneille on perheissä vielä suurempi tarve, sillä lapset opiskelevat pääosin etäyhteyksien kautta kotona”, toteaa Metson tietohallintojohtaja Vesa Erolainen.

Lisää tietoa hankkeesta löytyy Kaikille kone -sivustolta.

Metso Twitterissä