Stock Exchange release October 30, 2003 10:03:02 AM CET

Metso toimittaa lastulevylinjan Kiinaan

Metso Panelboard toimittaa laitteita uuteen jatkuvatoimiseen lastulevytehtaaseen Fuzhou Wood-Based Panel Plantille Fujianiin Kiinaan. Tilauksen arvo on noin 17 miljoonaa euroa. Toimitukset käynnistyvät keväällä 2004, ja uusi tuotantolinja otetaan käyttöön keväällä 2005.
Metso Panelboard toimittaa tehtaan päälinjan laitteet puunkäsittelystä välivarastoon sekä linjan prosessiautomaation. Metso Panelboard vastaa myös uuden linjan suunnittelusta ja käyttöönoton valvonnasta.
Linja on Kiinan ensimmäinen suurikapasiteettinen jatkuvatoiminen lastulevylinja. Sen tuotantokapasiteetti on noin 255 000 kuutiometriä vuodessa, eli tehdas on kapasiteetiltaan Kiinan suurin. Levyä käytetään huonekalu- ja rakennusmateriaalina.
Levyteollisuus kasvaa Kiinassa nopeasti. Yleinen elintason nousu, mittavat infrastruktuurin kehittämisohjelmat ja kiinalaisten huonekalujen kasvanut vienti ovat lisänneet sekä rakentamista että huonekalu- ja muiden levyjen kysyntää.
Fuzhou Wood-Based Panel Plant on Kiinan johtavia MDF-levyn tuottajia, joka laajentaa nyt toimintaansa lastulevyn valmistukseen.
Metso-konserni on prosessiteollisuuden koneiden ja järjestelmien sekä huolto- ja asiantuntijapalvelujen maailmanlaajuinen toimittaja. Konsernin ydinliiketoimintoja ovat kuitu- ja paperiteknologia (Metso Paper), kiven ja mineraalien käsittely (Metso Minerals) sekä automaatio- ja säätöteknologia (Metso Automation). Vuonna 2002 Metso-konsernin liikevaihto oli 4,7 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 28 500. Metson osakkeet noteerataan Helsingin ja New Yorkin pörsseissä.

Metso in Twitter